بیانیه هماهنگ كننده نشست كمیسیون مشترك برجام
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز نشست كمیسیون مشترك برجام كه بر مبنای برجام، مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق را بر عهده دارد، امروز (چهارشنبه) در وین برگزار گردید.
این نشست به ریاست هلگا اشمید، به نمایندگی از سوی نماینده عالی اتحادیه اروپایی، و با حضور چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و جمهوری اسلامی ایران، در سطح معاونین وزرای خارجه، مدیران سیاسی و سفرا برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، در بیانیه پایانی نشست اعلام شده است: در این جلسه، گام های ایران در كاهش تعهدهات هسته ای ذیل برجام از جلمه اعلان مورخ 15 دیماه 1398 و نگرانی های دیرپای كلیه اعضاء در مورد آثار خروج آمریكا از برجام در سال 1397 و اعمال مجدد تحریم ها، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در همین راستا، نگرانی جدی پیرامون گام های ایران در مورد تعهدات هسته ای ذیل برجام ابراز شد. اعضاء همینطور تصدیق كردند كه وضع مجدد تحریم های آمریكا، مانع بهره مندی كامل ایران از منافع ناشی از رفع تحریم ها شده است.
تمامی اعضاء، با یادآوری اینكه این توافق، عنصر كلیدی ساختار عدم اشاعه جهانی به حساب می آید، بر اهمیت صیانت از آن تاكید نمودند.
متعاقب بیانیه نماینده عالی اتحادیه اروپایی مورخ 4 بهمن ماه 1398، اعضاء، مباحث مطروحه در سطوح كارشناسی كه در هفته های گذشته در چارچوب های مختلف، هم در مورد مباحث مرتبط هسته ای و هم در مورد نتایج گسترده تر خروج آمریكا از برجام، وضع مجدد تحریم های آمریكا و منافع حاصل از رفع تحریم ها در جریان بوده است را مرور كردند. كارشناسان موظف شدند كه این مباحث را پیش برند.
اعضاء، از تحولات مثبت اخیر در مورد پردازش نخستین تراكنش از راه اینستكس، اضافه شدن چهار دولت اروپایی بعنوان سهامداران جدید و افق افزایش بیشتر سهامداران استقبال كردند. آنها همینطور به اهمیت تقویت این ابزار اذعان داشتند.
اعضاء، بر مسئولیت جمعی خود جهت تداوم پروژه های كلیدی عدم اشاعه كه بخشی اساسی از برجام به حساب می آید تاكید نمودند. آنها از تلاشهای مستمر كارگروه اراك و روسای مشترك آن، انگلستان و چین، جهت پیشبرد مدرن سازی تاسیسات اراك استقبال كردند. آنها تحولات اخیر در مورد تاسیسات فردو را مد نظر قرار داده و حمایت قاطع خویش را از روسیه برای تداوم اجرای پروژه ایروتوپ های پایدار ابراز داشتند.
این نشست در زمان شیوع ویروس كرونا برگزار گردید. اعضاء، با چین، جمهوری اسلامی ایران و تمامی كشورهای مبتلا، در تلاش هایشان برای مقابله با این موضوع، مشخصاً، مشاركت چین و آن هایی كه متعاقباً متاثر شده اند در مبارزه با این چالش سلامت جهانی، اعلام همبستگی كردند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب