خاموشی در انتظار كشور

خاموشی در انتظار كشور به گزارش خبرگزاری نفت و گاز پیك مصرف برق تابحال حدود ۱۲.۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است، همینطور از آغاز سال تابحال شاهد رشد ۴.۲ درصدی مصرف انرژی در كشور هستیم كه همین مسئله احتمال وقوع تكرار خاموشی های سال ۱۳۹۷ را پررنگ می كند.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، روند افزایشی موج گرما در هفته جاری و استفاده هر چه بیشتر از سیستم های سرمایشی باعث شده است تا اوج بار در ایام گذشته از مرز ۵۳ هزار مگاوات عبور کند و این در حالیست که در زمان اوج مصرف سال قبل مصرف برق کشور به ۵۷ هزار و ۶۸۱ مگاوات رسید.
طبق برآوردهای صورت گرفته اگر مصرف فعلی ادامه یابد سال جاری این رقم به ۶۰ هزارمگاوات می رسد حالا هم در صورتیکه رشد مصرف جهانی مصرف برق به سبب کرونا کاهش پیدا کرده، در ایران به میزان ۱۲.۸ درصد افزایش یافته است.
با وجود کرونا تابستان سختی برای صنعت برق پیش رو داریم
چندی پیش هم محسن طرز طلب _ مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی _ با تاکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا تابستان سختی را برای تأمین برق پیش روی ما قرار داده است، اظهار داشت: باتوجه به بروز این بیماری همچنان رفتار مصرف کنندگان در ماه های آتی و میزان افزایش مصرف برق در زمان پیک تابستان غیرقابل پیش بینی است. تابستان سال جاری با وضعیت خاص و ویژه ای روبه رو هستیم، بر مبنای یک پیش بینی وضعیت ویروس کرونا به همین منوال تا آخر تابستان ادامه خواهد داشت و ساکنان مناطق مختلف بخصوص اهالی مناطق گرمسیری که هر ساله در زمان تعطیلات تابستانه به مسافرت می رفتند، سال جاری در محل اقامتی خود باقی خواهند ماند و همین مورد منجر به افزایش مصرف برق و استفاده هر چه بیشتر از سیستم های سرمایشی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه بروز این اتفاق منجر به افزایش مصرف برق کلانشهر خواهد شد، اظهار داشت: در این صورت ظرفیت پست ها و خطوط انتقال برق پاسخگو نخواهد نبود و این مساله منجر به بروز اتفاقاتی در کلان شهرها خواهد شد. در مقابل ممکنست این بیماری در فصل تابستان روند نزولی پیدا کرده و وضعیت عادی شود. در چنین شرایطی صنایع پرمصرف که هر ساله در زمان پیک تابستان میزان مصرف برق خویش را کاهش می دادند، سال جاری به سبب شیوع ویروس کرونا و عدم فروش محصولات خود از شروع سال در کوشش برای جبران کاهش تولیدشان در فصل تابستان باشند که این امر منجر به افزایش مصرف برق در کشور خواهد شد.
اهدا پاداش برای مقابله با خاموشی
در این راستا دولت مشوق هایی را برای کاهش مصرف برق درنظر گرفته است که طبق گفته مصطفی رجبی مشهدی برای مشترکان خوش مصرف پاداش در نظر گرفته شده است، تا جایی که حتی مشترکان می توانند با مدیریت مصرف قبوض برق خویش را مجانی کنند.
وی با تاکید بر اینکه اگر مردم صرفه جویی کنند هیچ محدودیتی برای اهدا پاداش وجود ندارد، اشاره کرد: دو شرط برای اهدا پاداش در نظر گرفته شده است، مشترک باید زیر الگوی مصرف منطقه خودش مصرف کند و نسبت به سال قبل کاهش مصرف داشته باشد.
وی با اشاره به نحوه محاسبه پاداش اظهار داشت: نحوه محاسبه بدین گونه است که کاهش مصرف ضرب در نخستین پله منطقه محاسبه می شود؛ به صورت مثال اگر ۶۰ تومان قیمت پله اول منطقه یک در نظر گرفته شود این عدد ضرب در میزان کاهش مصرف در دوره مشابه شده و میزان پاداش بدست می آید.
سخنگوی صنعت برق کشور با اعلان اینکه اگر مشترک ۱۰ درصد میزان مصرف خویش را کم کند، صورت حساب آن شخص حدود ۲۰ درصد کاسته می شود، اظهار داشت: تعرفه های برق به صورت پلکانی محاسبه می شود و هرچه میزان مصرف افزایش یابد میزان تعرفه هم به صورت پلکانی افزایش می یابد.
رجبی مشهدی اضافه کرد: به صورت مثال اگر از ۲۰۰ کیلووات ساعت میزان مصرف مشترک به ۳۰۰ کیلووات ساعت افزایش یابد ۱۰۰ کیلوات بعدی دو برابر قیمت محاسبه می شود، اما اگر مشترک میزان مصرف خویش را کم کند شامل پاداش خواهد شد.
وی با اعلان اینکه این کاهش مصرف باعث می شود که اگر صورت حساب ۱۰ درصد کم شود حدود ۲۰ درصد از هزینه کاسته شود، اظهار نمود: اگر ۲۰ درصد میزان مصرف کم شود ۴۰ درصد از پرداختی مشترک کاسته خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به شرایط لازم برای مجانی شدن قبوض برق، اظهار داشت: اگر یک مشتری ۲۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف کند مصرف خویش را به ۱۰۰ کیووات برساند در این شرایط قبض برق این مشترک مجانی خواهد شد.
پر مصرف ها جریمه می شوند
به گفته رجبی مشهدی، مشترکان پر مصرف مشمول این قاعده نخواهند شد و باید تلاش کنند میزان مصرف خویش را کاهش دهند در غیر این صورت ۱۶ درصد قیمت برق این دسته از مشترکان بیشتر محاسبه می شود، تابحال هم برنامه ای برای قطع برق مشترکان پر مصرف در نظر گرفته نشده است.
وی با اشاره به میزان پرداختی مشترکان، اظهار نمود: مبلغ متوسط قبوض برق مشترکان ماهانه در سال قبل ۱۲ هزار ۵۰۰ تومان بوده که سال جاری این عدد به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ افزایش یافته است.
راه حل چیست؟
هر یک درجه افزایش دمای هوا تا حدود ۱۵۰۰ مگاوات به مصرف برق اضافه می کند و همین مسئله باعث شده تا شاهد رشد مصرف برق در کشور باشیم که یکی از علل عمده استفاده از وسایل سرمایشی است و باتوجه به میزان بالای مصرف برق سیستم های سرمایشی، مشترکان می توانند با تنظیم دمای کولرهای گازی خود روی ۲۴ تا ۲۵ درجه در تأمین مطمئن برق سهم بسزایی داشته باشند.
ساعت های اوج مصرف از ساعت ۱۳ تا ۱۷ است که مشترکان باید در این ساعات از دور کند کولر آبی استفاده کنند، دمای ترموستات کولر گازی را روی عدد ۲۴ درجه قرار دهند و از وسایل پرمصرف مانند ماشین لباسشویی، ظرفشویی و اتو بخار در این ساعت ها استفاده نکنند.
استفاده از دور کند کولر آبی در زمان اوج مصرف و نصب سایبان روی کولر تا ۳۰ درصد مصرف برق را می کاهد، تغییر درجه ترموستات کولر گازی از ۱۸ به ۲۴ درجه معادل ۲۰ درصد و خاموش کردن هر لامپ اضافی، در زمان اوج مصرف هزار مگاوات از مصرف برق کشور را می کاهد.



1399/03/13
13:51:01
5.0 / 5
2679
تگهای خبر: انرژی , برق , تولید , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز