خواب آشفته آمریكا در شورای امنیت

خواب آشفته آمریكا در شورای امنیت به گزارش خبرگزاری نفت و گاز علیرغم این كه از قبل اعلام شده بود روز سه شنبه رای گیری برای پیش نویس قطعنامه آمریكا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ضد ایران انجام می شود، اما در ساعات اولیه بامداد روز سه شنبه هنوز این پیش نویس ارائه نشده است.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، روز سه شنبه به وقت محلی قرار بود طبق زمان بندی از قبل اعلام شده رای گیری درباره پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران صورت گیرد اما از آنجایی که به خاطر مبحث کرونا، جلسه ای به صورت علنی برای رای گیری نخواهد بود، رای گیری شورای امنیت به صورت ایمیلی با مهلت دوازده ساعته به کشورهای عضو برای اعلام رای انجام می شود و نتیجه اش سه شنبه پس از ظهر (یا شاید هم چهارشنبه) معلوم خواهد شد.
پیش نویس این قطعنامه به ۹ رای نیاز دارد تا روسیه و چین مجبور شوند از حق وتوی شان استفاده کنند، اما این سوال برای برخی دیپلمات ها مطرح است که آیا آمریکا می تواند این ۹ رای را به دست آورد یا نه.
در ساعات اولیه روز سه شنبه هنوز خبری از پیش نویس این قطعنامه و معرفی آن به اعضا نیست. در عین حال اگر آمریکا امروز این پیش نویس را ارائه ندهد این احتمال وجود دارد که رای مثبت حداقل 9 عضو از اعضای شورای امنیت را نداشته باشد. در این صورت به فرصت بیشتری برای رایزنی و لابی نیاز دارد.
بر مبنای روال کار شورای امنیت، رئیس دوره ای شورای امنیت که حالا اندونزی است پس از مشخص شدن آرا طی یک ارتباط ویدئو کنفرانسی نتیجه را اعلام می کند.
تا کنون روسیه و چین به صراحت از مخالفت خود با این پیش نویس و اقدام آمریکا سخن گفته اند و موضع گیری داشته اند و این اقدام را بر خلاف روند و ساز و کارهای بین المللی و اقدامی ضد برجام دانستند.
خیلی از کارشناسان در این رابطه ضمن بیان این که "نتیجه را نمی گردد قطعی پیشبینی کرد" اما تاکید دارند که با عنایت به آرا و مواضع چین و روسیه، احتمال این که کشورها به نفع آمریکا رای ندهند زیاد است.
به گزارش رویترز، ریچارد گوان مدیر گروه بین المللی بحران سازمان ملل در این حوزه اظهار داشت: همه در سازمان ملل می دانند که این قطعنامه پیش پرده ای برای جدالی بزرگ تر بر سر توافق هسته ای ایران است.
وی اظهار داشت که "هیچ شانسی" برای پذیرفته شدن تلاشهای آمریکا در جهت تمدید تحریم تسلیحاتی وجود ندارد و این"یک روشی برای به کارگیری مکانیسم بازگردانی تحریم ها است".
واشنگتن بر این عقیده است (در صورت عدم تصویب پیش نویس قطعنامه) به علت این که قطعنامه پشتیبان توافق هسته ای، آمریکا را بعنوان عضوی از آن معرفی می کند، می تواند تحریم ها ضد ایران را بازگرداند. اما اعضای باقی مانده در برجام با این اقدام مخالف هستند و دیپلمات ها می گویند که آمریکا مبارزه ای آشفته در پیش خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر (اواخر مهرماه) سالجاری به پایان خواهد رسید. دولت آمریکا با عرضه پیش نویس قطعنامه ای درباره تمدید این تحریم به شورای امنیت سازمان ملل که برای دومین بار انجام می شود، به دنبال جلب حمایت دیگر کشورهای عضو شورا برای تمدید این تحریم است.
علیرغم این که چین و روسیه به صراحت از مخالفت خود با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران سخن گفته اند، خبرگزاری رویترز گزارش داد که برخی دیپلمات ها گفته اند که تلاشهای آلمان، فرانسه و انگلیس (تروئیکای اروپا)تا آخرین مهلت برای مذاکره با روسیه و چین در جهت توافق بر سر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تا کنون ناموفق بوده است.

علاوه بر این یک دیپلمات که می خواست نامش فاش نشود، با عنایت به احتمال به تصویب نرسیدن طرح دولت آمریکا برای تمدید این تحریم و تهدید مقامات آمریکایی در خصوص به کارگیری مکانیسم اعمال باردیگر تحریم های سازمان ملل ضد ایران در صورت عدم تمدید این تحریم و تأثیر مخرب این اقدام بر حفظ توافق هسته ای ایران، مطرح کرد: هدف دولت آمریکا این است که توافق هسته ای ایران فسخ شود.

دولت آمریکا باوجود خروجش از توافق هسته ای در سال ۲۰۱۸ با نزدیک شدن آخر تاریخ تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر تهدید کرده است اگر پیش نویس قطعنامه ای که برای تمدید این تحریم به شورای امنیت سازمان ملل عرضه کرده است تصویب نشود، از مکانیسم اعمال باردیگر تحریم ها در این توافق برای بازگردانی تحریم های سازمان ملل ضد ایران استفاده خواهد نمود.
به شکلی آمریکا با بالا بردن شمشیر "مکانیسم ماشه" و با سوءاستفاده در تفسیر قطعنامه 2231 به نفع خود تلاش دارد اروپا را به همراهی با خود در تمدید تحریم تسلیحاتی وادار سازد. این درحالی است که اروپا در منفعلانه ترین وضعیت ممکن در تحولات و مسایل منطقه ای و بین المللی بخصوص مبحث ایران و برجام قرار گرفته به شکلی که با انتقاد شدید مقامات ایران، روسیه و چین روبرو شده است.




منبع:

1399/05/25
14:04:37
5.0 / 5
1882
تگهای خبر: تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز