بازار بزرگ ترانس در انتظار شركت های ایرانی

بازار بزرگ ترانس در انتظار شركت های ایرانی مشاور وزیر نیرو و سرپرست مركز توسعه صادرات آب و برق وزارت نیرو اظهار داشت: بر مبنای برآوردها بیشتر از ۵۰ هزار ترانس فرسوده درمنطقه وجود دارد كه حتی اگر شركت های ایرانی بتوانند تعمیرات و بازسازی نیمی از آنرا به خود اختصاص دهند، بازار بسیار بزرگی را از آن خود كرده اند.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، محمدعلی فرحناکیان در آئین افتتاحیه هفتمین کنفرانس بین المللی ترانسفورماتور با اشاره به رتبه ایران در عرصه تولید برق اظهار داشت: ایران الان در این حوزه در رتبه ۱۶ تا ۱۸ دنیا قرار دارد.
وی اظهارکرد: با عنایت به بازار گسترده ای که در حوزه تعمیرات و بازسازی ترانسفورماتورها در منطقه وجود دارد، باید تلاش نماییم سهمی از این بازار را از آن خود نماییم.
وی به دستاوردهای ایران در حوزه کاهش خاموشی ها، کاهش تلفات برق و... اشاره نمود و اضافه کرد: اینکه حدود ۱۹ سال خاموشیسراسری نداشتیم، دستاورد بسیار بزرگی است که بخش مهمی از آن مرهون تلاشهای متخصصان در حوزه بهره برداری ازترانسفورماتورها بوده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو هم اکنون مسئولیت کمیسیون مشترک ایران با ۱۰ کشور را بر عهده دارد، تصریح کرد: این فرصت بی نظیری برای شرکت های فعال در حوزه صنعت آب و برق بوجود می آورد تا بتوانند بازار خویش را گسترش دهند.
فرحناکیان با بیان این که بیشتر از ۲ هزار شرکت عضو سندیکای برق ایران هستند، افزود: در ملاقات های خارجی شاهد شگفتیآنها از وجود توان مهندسی بالای متخصصان و شرکت های ایرانی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون تعداد زیادی ترانس معیوب و صدمه دیده در کشورهای عراق و سوریه وجود دارد که می تواند بازار فعالیت خوبی برای شرکت های ایرانی باشد.
سرپرست مرکز توسعه صادرات آب و برق وزارت نیرو تصریح کرد: همینطور ونزوئلا هم در این خصوص به ایران پیشنهاد همکاری دادهاست و ما درصدد یافتن راه هایی برای توسعه این همکاری ها هستیم.
همینطور در این مراسم مصطفی رجبی مشهدی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر اظهار داشت: تا آخر سال جاری به صورت متوسط ماهانه یک هزارمگاولت آمپر ترانس وارد مدار می شود.
وی اظهار داشت: احتیاج به توسعه سالانه حداقل ۹۰۰۰ مگاولت آمپر ترانس انتقال و فوق توزیع در کشور وجود دارد.
رجبی مشهدی در مورد اهداف و لزوم های مدیریت دارایی های فیزیکی ترانسفورماتورهای قدرت اظهار داشت: این نوع مدیریت، شیوه ها و فرآیندهای خاصی را شامل می شود که از راه آنها دارایی ها، هزینه ها، ریسک ها و عملکرد آنها در چرخه عمر دارایی ها با هدف تحقق برنامه استراتژیک سازمانی به صورت بهینه و پایدار بهره برداری و اداره می شود.
وی افزود: کاهش حوادث و تداوم فرآیند تولید تا مصرف، کاهش سرمایه گذاری و استفاده بهینه از سرمایه ها، کاهش هزینه ها و افزایش درآمد پیشگیری از فرسودگی زودرس و افزایش طول عمر تجهیزات در این نوع مدیریت دنبال می شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر اظهار نمود: الان حدود ۶۵ ترانس با ظرفیت ۲۸۲۰ مگاولت آمپر با عمر بالای ۵۰ سال و ۲۵۵ ترانس با ظرفیت ۱۵۲۳۱ مگاولت آمپر با عمر بین ۴۰ تا ۵۰ مگاولت آمپر در کشور وجود دارد.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: با پایش دقیق و تعمیرات بهینه می توان نرخ خرابی ترانسفورماتورهای با عمر بالا را کم کرد.
او همینطور در مورد وضعیت بارگیری پست های انتقال هم اظهار نمود: الان ۲۹ درصد از مجموع ظرفیت ترانسفورماتورها با بیشتر از ۷۰ درصد ظرفیت اسمی و ۱۸ درصد از مجموع ظرفیت ترانسفورماتورها، با کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت اسمی بارگیری می شود.
رجبی مشهدی تصریح کرد: با جابه جایی تنها نیمی از این ظرفیت، ۱۹۵۰ میلیارد تومان صرفه اقتصادی نصیب کشور خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر همینطور در مورد هوشمندسازی ترانسفورماتورها هم اظهار داشت: با هوشمندسازی شبکه و اتوماسیون و بکارگیری حفاظت ویژه می توان افزایش ضریب بهره برداری تجهیزات موجود و مدیریت دارایی را پیگیری کرد.
رجبی مشهدی همینطور با اشاره به محدودیت سرمایه، روند فرسودگی و پیری تجهیزات اضافه کرد: با وجود همه این چالش ها، احتیاج به سرمایه گذاری جدید جهت پاسخگویی به نیاز مصرف با رویکرد نوین مدیریت دارایی اجتناب ناپذیراست.
وی تصریح کرد: روند نگهداری ترانسفورماتورهای قدرت هم باید از وضعیت سنتی به مکانیزه و هوشمند تغییر یابد.
همینطور آرش آقایی فر - دبیر این رویداد اظهار داشت: از بین ۱۲۵ مقاله ارسال شده به دبیرخانه کنفرانس، ۲۲مقاله پذیرفته و عرضه می شود.
او همینطور با اشاره توانمندی ایران در زمینه ساخت و تعمیرات انواع ترانسفورماتور قدرت و توزیع اظهار داشت: متاسفانه به علت تحریم ها قادر به استفاده از بازار بین المللی نیستیم و محدود به داخل کشور شده ایم.
وی افزود: متخصصان ایرانی به فناوری تولید و بازسازی انواع ترانسفورماتورهای توزیع و قدرت برق دست یافته و از این نظر جزو متخصصان برگزیده در منطقه محسوب می شوند.
دبیر این کنفرانس ابراز امیدواری کرد: برگزاری این رویداد بتواند در توسعه این صنعت و عرضه راهکارهایی برای رفع چالش های پیش رو، مفید واقع شود.
آقایی فر تصریح کرد: با عرضه بازخورد حاصل از مقالات و تبادل تجربیات دوره های پیشین کنفرانس به سازندگان ترانسفورماتور، تلاش در انتقال دانش فنی و تجربیات بهره برداران به سازندگان شده است.



1399/08/02
21:21:29
5.0 / 5
1671
تگهای خبر: برق , تحریم , تعمیر , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز