بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱

تمامی تحریم های هسته ای و غیرهسته ای بعد از برجام، باید رفع شوند

تمامی تحریم های هسته ای و غیرهسته ای بعد از برجام، باید رفع شوند اگر جامعه بین الملل همچان از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت می کنند، باید بدانند که بر مبنای قطعنامه مذکور نه تنها اعضای برجام و شورای امنیت بلکه تمامی اعضای سازمان ملل نسبت به اجرای این قطعنامه ملزم هستند و در همین چارچوب اجرای برجام اجبار است ازاین رو نه تنها تمامی تحریم های هسته ای، بلکه تمامی تحریم هایی که پس از خروج آمریکا از برجام اتفاق افتاده باید رفع شوند.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، بر مبنای قطعنامه ۲۲۳۱ پنج عضو دائم و بیشتر از ۱۹۰ کشور عضو سازمان ملل به اجرای تعهداتی در مقابل ایران ملزم شده اند. عمده الزاماتی که قطعنامه ۲۲۳۱ برای اعضای سازمان ملل همچون اعضای دائم شورای امنیت در نظر گرفته اجرای مفاد توافق جامع هسته ای (برجام) است. بر طبق این قطعنامه، همه قطعنامه های قبلی درباره ایران لغو و ایران از ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل متحد خارج شد. در متن قطعنامه تصریح شده است که این یک تغییر بنیادین در رابطه ایران با شورای امنیت سازمان ملل است.
بر همین اساس نه تنها کشورهای عضو برجام و اعضای شورای امنیت بلکه ۱۹۰ کشور عضو سازمان ملل هم حق تحریم ایران یا همراهی با تحریم کشور ثالث را نداشته و در صورت انجام این کار خلاف مقررات سازمان ملل و قطعنامه ۲۲۳۱ اقدام نموده اند. ازاین رو پس از سال ۲۰۱۸ و خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته ای و بازگشت تحریم های قبلی و هم اعمال تحریم های جدید از جانب این کشور ضد ایران نه تنها اقدامی خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ از جانب آمریکا بود، بلکه کشورهای همراهی کننده با آمریکا هم خلاف مقررات سازمان ملل و قطعنامه ۲۲۳۱ عمل کردند.
شاید کشورهای دیگر تحریمی را به صورت مستقیم در این چند سال ضد ایران اعمال نکرده باشند یا واضع و حمایت کننده از تصویب و اعمال تحریم جدید نباشند، اما همراهی آنها با آمریکا، چیزی کمتر از اعمال تحریم ضد کشوری که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ نباید تحریمی ضد آن اعمال شود، نیست. ازاین رو کشورهای همراهی کننده با آمریکا هم خلاف قوانین و مقررات سازمان ملل و هم قطعنامه ۲۲۳۱ عمل کرده اند و به همان اندازه که آمریکا باید پاسخگوی اقدامات غیرقانونی اش باشد، کشورهای دیگر هم باید در اینباره پاسخ دهند.
در زمان دونالد ترامپ یکی از بزرگترین و بی سابقه ترین تحریم ها ضد یک کشور عضو سازمان ملل از جانب عضو دیگر سازمان ملل اعمال شد، تا جایی که حتی در بخش کالاهای ضروری و بشردوستانه هم این محدودیت ها در سطحی وسیع اعمال شد و متاسفانه جز صدور بیانیه گاه و بی گاه از جانب برخی کشورها، اقدامی قانونی در مقابل قانون شکنی آمریکا و دیگر کشورها انجام نشد و خسارات جانی و مالی فراوانی از این بخش به بیماران و نیازمندان به تجهیزات پزشکی، دارویی و غذایی وارد شد و بسیاری هم از بیماران خاص جان خویش را از دست دادند. کشورهای اروپایی و دیگر هم پیمانان آمریکا که با این تحریم ها همراهی کردند گاها در بحث اقدامات بشردوستانه و حقوق بشری سرآمد هستند و خویش را پرچم دار در این عرصه ها می دانند اما در بحث ایران و تحریم های آمریکا کاملا سکوت اختیار کردند و مشکلات فنی بر سر صادرات و خرید دارو و غذا توسط ایران را بهانه کردند.
بعد از گذشت دو سال از خروج آمریکا از برجام خیلی از تحریم های هسته ای که در قالب توافق هسته ای و قطعنامه ۲۲۳۱ رفع شده بود، به بهانه و به نام مقابله با اقدامات تروریستی و ضد حقوق بشری چندین بار تکرار شده اند. بسیاری معتقدند حتی اگر جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا به برجام برگردد، صرفاً تحریم هایی که در قالب برجام یاد شده قرار گرفته است لغو یا تعلیق می شوند و هم تحریم هایی که در رابطه با ابعاد هسته ای ایران بعدا توسط آمریکا اعمال شده است اما درباره آن دسته از تحریم هایی که با عناوین غیرهسته ای اعمال شده ولی همان هایی است که در تحریم های هسته ای به انها اشاره شده است، برداشته نمی شوند یا احیانا برای برداشتن آنها به مذاکرات و زمان بندی جدیدی نیاز است.
این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی ایران معتقدند طبق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ هیچ تحریم و محدودیتی نباید پس از اجرای برجام تحت عناوین مختلف همچون تروریسم و حقوق بشر ضد ایران وضع و اعمال شود و این خلاف برجام است. ازاین رو از نقطه نظر ایران تمامی تحریم های هسته ای که با عناوینی غیر هسته ای ضد ایران و در قالب فشار حداکثری وضع و اعمال شده است باید رفع شوند و حتی آمریکا و دیگر کشورهای عضو سازمان ملل هم باید درباره خسارات وارد شده به ایران طبق قطعنامه ۲۲۳۱ خسارات دهند. تحریم ایران خطایی بوده است که از جانب آمریکا انجام شد و اگر کشورهای اروپایی، ژاپن، کانادا و غیره هم از این تحریم ها تبعیت کردند طبق قطعنامه ۲۲۳۱ اقدام خلافی را انجام داده اند و باید پاسخگو باشند.
از این رو، رفع تحریم های برجامی و هم تحریم هایی که در جهت فشار حداکثری و با عناوین مختلف ضد ایران اعمال شده است بخصوص آن دسته از تحریم ها که عملا بر انتقال غذا و دارو سایه افکنده است در وهله نخست و قبل از حتی بازگشت به برجام از جانب آمریکا باید رفع شوند؛ چون که اساسا آمریکا فراتر از برجام دست به اعمال فشار ضد ایران زده است و نباید این مسئله با رفع تحریم ها در قالب برجام خلط شود.
اساسا این آمریکا بود که از برجام خارج و بازی را بر هم زد، پس این انتظار که آمریکا باید ابتدا اقدامات اعتمادساز را با اجرای تعهداتش انجام دهد، کاملا واقعی و طبیعی است و البته این مسئله کاملا روشن است که ایران خواهان رفع کلیه تحریم هایی است که در دولت ترامپ اعمال شده است چون که بر مبنای قطعنامه ۲۲۳۱ هیچ کشوری تا وقتی که برجام از جانب ایران اجرا می شود و آژانس اجرای تعهدات را تایید می کند حق اعمال تحریم و محدودیت جز در مواردی که در برجام برای مدت مشخص آمده است را ندارد. ازاین رو انتظار برای رفع تحریم ها ضد ایران تحت هر عنوانی طبق قطعنامه ۲۲۳۱ درخواستی قانونی و بین المللی است که باید از جانب دولت جو بایدن مورد توجه قرار گیرد.





منبع:

1399/11/01
18:20:14
0.0 / 5
1182
تگهای خبر: تحریم , حقوق , خرید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز