اسلامی:

مرکز تولید کیت غربالگری نوزادان افتتاح می شود

مرکز تولید کیت غربالگری نوزادان افتتاح می شود رییس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام نمود: در نظر داریم مرکز تولید کیت غربالگری نوزادان را که به تولید انبوه رسانده ایم، افتتاح نماییم. این یکی از گام های اولین در این حوزه می باشد و ان شاء الله کیت غربالگری نوزادان در دسترس جامعه قرار می گیرد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در آستانه فرارسیدن هفته سلامت با حضور در استودیو شبکه تلویزیونی سلامت، به تشریح فعالیت ها و دستاوردهای این سازمان در زمینه های سلامت، پزشکی، کشاورزی و رادیوداروها پرداخت.
معاون رییس جمهور در ابتدای سخنانش عید سعید فطر و هفته سلامت را به عموم مردم به ویژه به کادر درمان که طی دو سال قبل «شرافتمندانه و متعهدانه» نقش بزرگی را برای نجات جامعه و ملت ایفا کردند، تبریک گفت و به شهدای این عرصه ادای احترام کرد.
اسلامی درباب دستیابی به انرژی پاک و نقش آن در سلامت مردم اظهار نمود: منابع انرژی که هم اکنون در دنیا استفاده می شود، عمدتا منابع فسیلی هستند که تغییرات اقلیمی، گرم شدن کره زمین و آلاینده های سنگین را باعث شده است. همین موضوع سیستم سلامت و اکوسیستم را تحت تغییرات جدی قرار داده است. بطوریکه بسیاری از عوارضی که در وضعیت محیطی ما به خصوص در سلامت جامعه بشری بوجود آمده، متاثر از همین شرایطی بوده که دنیا تجربه کرده است.
وی ادامه داد: در دهه اخیر انرژی های پاک بیشتر مورد توجه و تاکید قرار گرفته است. ما نیز در قالب سیاست های کلی نظام به سمت توسعه پایدار که یکی از مبانی آن انرژی های تجدیدپذیر است، حرکت می نماییم. سازمان انرژی اتمی ایران به سبب فلسفه وجودی و ماموریتی که دارد، استفاده از فناوری هسته ای را در زمینه انرژی های پاک در دستور کار دارد و مشخصه بارز و موثر آن تولید برق هسته ای است که گامی بزرگ و موثر است. به جز آن آنچه از کاربردهای متنوع فناوری هسته ای در امتداد تولید انرژی پاک تحصیل می شود، مواردی است که در قالب پرتوها می تواند در بخش سلامت مورد استفاده قرار بگیرد و هم اکنون دامنه وسیعی از آن در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار دارد.

آلایندگی نیروگاه های اتمی، صفر است
رییس سازمان انرژی اتمی در مورد ساخت نیروگاه های اتمی و تولید برق هسته ای در کشور اظهار داشت: هم اکنون یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی در بوشهر درحال بهره برداری داریم. دو نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی هم در دست ساخت داریم. در برنامه بلند مدتی که در قالب سند توسعه جامع سازمان تهیه کردیم و در دستور کار قرار دادیم، بیش از ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید برای تولید برق هسته ای در سایت های طراحی و پیش بینی شده ایجاد خواهیم کرد تا بتوانیم سهم خودمان را در جبران ۱۷هزار مگاوات کمبود برق کشور ایفا نماییم و نقش موثری در توسعه پایدار ملی داشته باشیم. نکته حائز اهمیت برق هسته ای در این است که طی مدتی که نیروگاه اتمی بوشهر در مدار قرار گرفته ۵۲ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته ای ساخته که این مقدار دو برابر کل برقی است که در نیروگاه های آبی کشور تولید شده است. در صورتیکه هم آلایندگی نیروگاه اتمی صفر است و هم قابلیت اعتماد آن بالاست. یعنی همیشه به پایداری ظرفیت فرکانس شبکه برق سراسری کمک می نماید.
وی ادامه داد: امروز توسعه نیروگاه های اتمی به شدت در دستور کار دنیا قرار گرفته است. به شکلی که هم اکنون در اروپا و بسیاری از کشورهای همسایه، پروژه های نیروگاه های هسته ای و سرمایه گذاری در فناوری هسته ای گسترش بیش از پیش دارد. بر خلاف این که در یکی دو دهه گذشته تصور می شد نیاز به انرژی هسته ای مبرم نیست و همه می توانند از انرژی های فسیلی به سبب ارزان بودن استفاده کنند. در حالی که ارزیابی از میزان ذخایر و عمر آنها، سبب توجه کشورهای دنیا به انرژی های تجدید پذیر به ویژه استفاده بیشتر از انرژی هسته ای شده است.

می توانیم استفاده بیشتری از انرژی هسته ای داشته باشیم
اسلامی با تاکید بر ظرفیت کشورمان در توسعه استفاده از انرژی هسته ای اشاره کرد: می توانیم استفاده بیشتری از انرژی هسته ای داشته باشیم و تابحال هم در بعضی زمینه ها کوتاهی شده است. در این ۴۰ سال می توانستیم خیلی بیشتر از مواهب انرژی هسته ای بهره مند بشویم در حالی که قبل و پس از انقلاب با کشورمان خیلی ظالمانه برخورد شده است. یعنی با شیوه های مختلف همیشه مانع دستیابی ایران به این ظرفیت شده اند. بر خلاف تصوری که هست همیشه اینطور بوده و هستند. آنها نمی خواستند جمهوری اسلامی به ظرفیتی که منبع پایدار و با صرفه بالا و مملو از پاکیزگی برای محیط زیست و سلامت جامعه است، نائل شود. بنا بر این با ارائه گزارش های خلاف واقع و آدرس های غلط، ایران را بعنوان کشوری که برای مقاصد غیر صلح جویانه تلاش می کند، معرفی کردند، مزاحمت ایجاد کردند و سبب تاخیر زیادی شدند. ولی به یاری حق تعالی در این دوره با اراده ای کاملا مصمم و برنامه ای منسجم به دنبال جبران کاستی ها و عقب ماندگی های گذشته هستیم.

عرضه کننده ۵۰ نوع رادیودارو هستیم
معاون رییس جمهور درباب اقدامات سازمان انرژی اتمی در زمینه بهداشت و سلامت مردم و دستاوردهای حوزه رادیوداروها، اشاره کرد: رادیوداروها، یکی از نیازهای مبرم بخش سلامت در همه کشورها است. اگر جمهوری اسلامی ایران به این دانش و ظرفیت دست نیافته بود، بسیاری از داروها و تجهیزات پزشکی را به کشورمان نمی دادند و امروز نمی توانستیم از رادیوداروها بهره مند شویم. اما به لطف الهی و با همت جوانان و دانشمندان عزیز سازمان انرژی اتمی امروز تولیدکننده و عرضه کننده ۵۰ نوع رادیودارو هستیم. حداکثر ۲۰ رادیودارو در بخش درمان همچون درمان سرطان ها استفاده می شود. این در حالیست که با سونامی سرطان در کشور مواجه هستیم که بیش از پیش رشد می کند. در حالی که اگر از فناوری هسته ای استفاده بیشتری می شد و پیشگیری صورت می گرفت، اینقدر تهاجمی با این عوارض و بیماریها مواجه نمی شدیم.

۲۰ رادیوداروی موثر را در دست پژوهش داریم
وی ادامه داد: سالانه حدود یک میلیون نفر از ۵۰ نوع رادیوداروی تولیدی سازمان استفاده می نمایند و حدود ۲۰۵ مرکز روزانه یا هفتگی از این رادیوداروها برای تشخیص و درمان استفاده می نمایند. با افتخار اعلام می کنم گام های بزرگی در این راه برداشته شده است و حدود ۲۰ رادیوداروی کارساز و موثر را در دست پژوهش داریم که تحت تحقیقات کاربردی قرار دارند و بمحض این که مراحل آزمایشگاهی را طی کنند، وارد پروسه آزمایش های بالینی و مجوزهای وزارت بهداشت خواهند شد. نکته حائز اهمیت این است که بتوانیم اینها را طبق سیاست های نظام که ابلاغ گردیده، در پروسه استاندارد سازی و توسعه صنعتی قرار بدهیم و بتوانیم ظرفیت پایدار و پرتوانی در عرضه این رادیوداروها داشته باشیم و به اقصی نقاط کشور ارائه نماییم. کما این که به ۹ کشور صادرات داشته ایم و این ظرفیت همچنان دردسترس است.

اولین مرکز منطقه ای تولید رادیوداروها را در دست ساخت داریم
رییس سازمان انرژی اتمی درباب صرفه جویی ارزی و ارزآوری رادیوداروها اظهار داشت: نخستین و بزرگترین مرکز منطقه ای تولید رادیوداروها را در دست ساخت داریم که انشاء الله در سال ۱۴۰۲ بتوانیم تجهیز و آماده بهره برداری نماییم. این مرکز در دنیای رسانه ای مرکزی شایان توجه قلمداد می شود که می تواند همچون نگینی در این منطقه از جهان بدرخشد.

۱۲۰۰ بیمار سرطانی در مرکز یون درمانی پذیرفته می شود
وی با اشاره به ساخت مرکز ملی یون درمانی اظهار داشت: ششمین مرکز یون درمانی جهان در ایران در دست ساخت است و به یاری حق تعالی در سال ۱۴۰۳ به بهره بر داری می رسد. این مرکز ظرفیت جذب حدود ۱۲۰۰ بیمار را به خصوص برای درمان سرطان خواهد داشت. چون در یون درمانی سلول های سرطانی بدون لطمه به بافت های دیگر و عوارض جانبی مورد حمله قرار می گیرند. این مساله در سرطان های گردن به بالا به ویژه برای کودکان حائز اهمیت می باشد که صدمه ای نبینند. مرکز یون درمانی تحول عظیمی در درمان است.
اسلامی درباب آخرین رویدادهای سازمان در زمینه رادیوداروها اظهار داشت: در نظر داریم مرکز تولید کیت غربالگری نوزادان که به تولید انبوه رسانده ایم را افتتاح نماییم. از جناب آقای دکتر عین اللهی، وزیر محترم بهداشت هم برای این رونمایی و افتتاح دعوت کرده ایم تا با حضور ایشان این دستاورد مهم را افتتاح نماییم. تولید این کیت دارای فناوری سطح بالا (high-tech) گام بزرگی است و دغدغه بزرگ خانواده ها را در رابطه با بیماریهای آتی کودکان برطرف می کند.
وی با اشاره به فشارهای مضاعف روی صنعت هسته ای کشور، بهتان حرکت به سمت کارهای غیر صلح آمیز و تصمیم قاطع غربی ها برای از بین بردن فناوری آب سنگین کشورمان اظهار داشت: عرصه آب سنگین عرصه آقایی و سروری است؛ که حالا ایران در این عرصه با اقتدار فعالیت می کند. دقیق ترین، ظریف ترین و کارآمد ترین متریال در آب سنگین است که می توانیم برای سلامت جامعه استفاده نمائیم. ارزش افزوده اقتصادی این حوزه، وابستگی کشور را در زمینه های پیشرفته قطع می کند. این یکی از گام های اولین در این حوزه می باشد و ان شاءالله کیت غربالگری در دسترس جامعه قرار می گیرد. غربالگری های سریع کمک می نماید خانواده ها قبل از این که فرزندان گرفتار بیماریهای گوناگون شوند، از احتمال مبتلاشدن به بیماری اطلاع داشته باشند و پیشگیری کنند.

نهضت ساخت داخل راه اندازی کرده ایم
رییس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر این که در پرتودهی کوتاهی، غفلت و جا ماندگی داریم، اظهار داشت: امسال برای نخستین بار ساخت شتابدهنده ها و سامانه های پرتودهی در داخل کشور را شروع کردیم. برای تولید تجهیزات و لوازمی که در زمینه سلامت، تولیدات صنعتی و به ویژه محصولات کشاورزی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، یک نهضت ساخت داخل راه اندازی کردیم. با توجه به این که ۳۰ درصد از کل ۱۳۰ میلیون تن تولیدات باغی، محصولات غذایی و کشاورزی کشور دور ریز دارد، استفاده از این سامانه ها اهمیت پیدا می کند. بخشی آفت می گیرد و ضایع می شوند بخشی هم ممکنست آفت گرفته باشد و مورد مصرف قرار بگیرد، که عوارضش همین بیماری هایی است که مشاهده می کنید. در زمینه توسعه کاربرد پرتوها ۱۲ منطقه بزرگ کشور را تعیین کردیم، که با فعال شدن این مناطق، هم موارد ضایعاتی و لطمه پذیری ها از بین می روند و هم ماندگاری آنها را بیشتر می کند. این امر هم به معیشت و اقتصاد تولیدکننده و کشاورز کمک می نماید و هم به اقتصاد و معیشت خانواده؛ همین طور می تواند تاثیرات ژرفی بر سلامت جامعه بگذارد.

فناوری پلاسماتراپی برای مقابله با سرطان به کار می رود
وی همین طور به بحث پلاسما تراپی پرداخت و اظهار داشت: پلاسما تراپی یک فناوری و یک وسیله و ابزار درمانی جدید است که در سالروز ملی فناوری هسته ای در ۲۰ فروردین امسال از آن رونمایی کردیم. این فناوری برای مقابله با سرطان بکار می رود و عوارض جانبی به همراه ندارد. این فناوری باارزش و پیشرفته بتازگی آزمایشات را طی کرده و وارد فاز بالینی می شود. این فناوری برای مقابله با سرطان به ویژه در مغز و سر به خدمت جامعه در می آید. امیدواریم بتوانیم در سال ۱۴۰۱ گواهینامه اخلاق این پروژه را دریافت نماییم. برای این کار تعاملاتی با دانشگاه شهید بهشتی برقرار کردیم.

ایجاد نخستین کلینیک پلاسما درمانی برای دیابتی ها را در دستور کار داریم
مهندس اسلامی با اشاره به رنج بیماران دیابتی از زخم های به وجود آمده در اعضای بدنشان به ویژه در ناحیه پاها، اظهار داشت: با فناوری پلاسما درحال ایجاد ظرفیتی هستیم تا بتوانیم نخستین کلینیک پلاسما درمانی را برای دیابتی ها ایجاد نماییم. این ها همه آثار بهره برداری از فناوری هسته ای است که به لطف الهی، هدایت های داهیانه مقام معظم رهبری و حمایت بی دریغ ایشان از سازمان حاصل شده است. ان شاءالله بتوانیم لیاقت داشته باشیم همه عرصه ها را فعال نماییم و ظرفیت سازی نماییم و مردم بیش از پیش کاربردها و تاثیرات این فناوری را در زندگی خودشان ببینند.



1401/02/18
15:26:24
5.0 / 5
734
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز