هشدار مدیركل استاندارد استان تهران: زعفران های آسیاب شده، حاوی رنگ های مصنوعی و مضر است خبرگزاری نفت و گاز: مدیرکل استاندارد استان تهران ضمن ابراز نگرانی از رواج زعفران های آسیاب شده، از شهروندان خواست تا باتوجه به شروع ایام عزاداری محرم و توزیع نذورات، از مصرف زعفران های آسیاب شده جدا اجتناب کنند. به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از خبرگزاری ایرنا از اداره کل استاندارد استان تهران، «عباس نوری» درباب رواج نوعی زعفران تقلبی در بازار، توضیح داد: این نوع زعفران تقلبی که اساساً زعفران نیست، از مخلوط پودر قند با رنگ های مصنوعی و اضافه کردن اسانس زعفران، طعم، رنگ تشکیل شده و عطر زعفران دارد که به عنوان زعفران آسیاب شده در بسته بندی های فاقد موارد نشانه گذاری عرضه می شود. وی با اعلان اینکه مصرف رنگ های مصنوعی برای سلامتی عاری از خطر نیست، اضافه کرد: برخـی از عـوارض ایـن رنگ هـا شـامل اثـرات سـرطان زایـی، تضعیـف سیسـتم ایمنـی، ایجـاد آلـرژی و کهیـر، اختـلالات رفتـاری و بیـش فعالـی در کـودکان، آســیب هــای جــدی کبــدی و اختــلال در متابولیســم و آســم است. مدیرکل استاندارد استان تهران سفارش کرد: مردم از خرید زعفران های مذکور خودداری کرده و از فرآورده های بسته بندی شده، دارای نشان استاندارد ملی ایران و کد ردیابی ۱۰ رقمی که قابلیت استعلام از سامانه پیامکی ۱۵۱۷ را داراست، استفاده کنند. افزودن رنــگ هــای مصنوعــی بــه زعفــران بمنظور افزایــش قــدرت رنگــی آنهــا است کــه معمــول تریــن ایــن رنــگ هــا شــامل تارترازیــن، سان ست یلو، کینولین یلو، کارموزین و غیره است؛ اینگونه رنگ های سنتتیک برای رنگ آمیزی مواد ناخالص افزوده شده به زعفران و همسان سازی مواد ناخالص از نظر رنگ ظاهری با زعفران اصل است.