رییس اتاق ایران:
دولت در انتخاب رئیس کل بانک مرکزی دقت کند
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: با عنایت به این که در سالهای اخیر به کرات به علت ابلاغ مصوبات مختلف ارزی، فعالان اقتصادی سردرگم شده اند، دولت در انتخاب رئیس کل بانک مرکزی باید دقت کند.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، صمد حسن زاده در پانزدهمین نشست از دوره دهم هیأت نمایندگان اتاق ایران ضمن اشاره به این که در آستانه آغاز به کار دولت چهاردهم هستیم، اظهار نمود: امیدوارم که مجلس هم با اعمال حساسیت ویژه در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، وظیفه سنگین خویش را به خوبی به انجام رساند و بهترین ها بر صندلی وزارت تکیه بزنند تا مسؤولیت سنگین رئیس جمهوری را در حوزه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیش ببرند.
وی اضافه کرد: امیدواریم ترکیب هیأت دولت به صورتی باشد که رئیس جمهور به اهداف خود که توجه به جایگاه بخش خصوصی است، برسد. امروز اقتصاد با مشکلات زیادی در حوزه ناترازی ها و کمبود منابع مالی مواجه می باشد و البته در این شرایط انتظار معجزه از دولت چهاردهم نداریم ولی امیدواریم دولت در راه اصلاح مشکلات گام بردارد. البته بخش خصوصی هم باید در این راه گام هایی بردارد و برای حل مشکلات خود تلاش کند؛ بعنوان مثال باید بهره وری واحدهای اقتصادی خویش را بالاتر ببریم اما متأسفانه برخی به جای بالا بردن بهره وری واحد اقتصادی، امکانات و ماشین آلات را بیشتر می کنند. اما این در شرایط ناترازی برق، کار درستی نیست. البته صنایع باید نوسازی شود، اگر صنایع خویش را با تکنولوژی دنیا تطبیق ندهیم واحدهای ما از دست می روند و نمی توانیم کار رقابتی انجام دهیم.
حسن زاده افزود: شرایط سختی برای کشور پیش آمده و ما باید در کنار دولت کار نماییم تا مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود. شرایط اقتصاد کشور خوب نیست و تمامی واحدهای تولیدی با مشکلاتی روبه رو هستند ما از دولت می خواهیم با همفکری با بخش خصوصی برای رفع این مشکلات در کوتاه ترین مدت، اقدام نماید تا در زمان مشخص، مشکلات اقتصادی، حل شود.
به گفته وی، کابینه اقتصادی دولت چهاردهم کار مشکلی پیش رو دارد و انتظار می رود با مستقر شدن وزرای اقتصاد، صمت، نیرو و جهاد کشاورزی، حل وفصل مشکلات اساسی و پرتکرار فعالان اقتصادی، در حوزه های در رابطه با دستگاه خویش را در دستور کار خود قرار دهند.
عدد شامخ صنعت به کمترین مقدار خود رسید
رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه اظهار نمود: طبق گزارش شامخ تیرماه، وضعیت اقتصادی برای فعالان بخش خصوصی همچنان مناسب ارزیابی نمی گردد. روند شامخ کل اقتصاد در تیرماه به صورت محسوس کاسته شده و وضعیت فعالیت کسب و کارها در کل اقتصاد همچنان درحال تضعیف است. در قسمت صنعت اوضاع به مراتب بدتر بوده، به صورتی که طی ۳۶ ماه اخیر، عدد شامخ صنعت به کمترین مقدار خود رسیده است. نکته نگران کننده آن است که در تیرماه، کل ۱۲ رشته فعالیت بخش صنعت با کاهش شاخص کل روبرو بوده اند.
وی اضافه کرد: قطعی برق یکی دو روز در هفته برای اغلب شرکتهای بخش خصوصی و بخصوص بخش صنعت در تیرماه، سبب شده تا فعالیت بخش خصوصی مختل شود و با تعطیلی بنگاه، تولید با کاهش روبرو شود و به دنبال آن زنجیره تولید محصولات مبتلا به اختلال گردد.
حسن زاده افزود: انتظار بخش خصوصی از دولت جدید، متعهد بودن به قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار بخصوص ماده ۲۵ آن است که بر طبق این ماده، «در زمان کمبود برق، گاز یا خدمات مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات قرار داشته باشند و هرگاه دولت به سبب کمبودهای مقطعی به شرکتهای عرضه کننده برق یا گاز یا مخابرات دستور دهد به طور موقت جریان برق یا گاز یا خدمات مخابراتی واحدهای تولیدی متعلق به شرکتهای خصوصی را قطع کنند، موظف است نحوه جبران خسارت های وارده به این شرکت ها ناشی از تصمیم فوق را هم تعیین و اعلام نماید.» متأسفانه تا این زمان چنین اتفاقی نیفتاده و صنایع کشور از سو مدیریت های ناشی از کمبود انرژی بسیار متأثر شده و ضررهای هنگفتی را متحمل شده اند.
وی خاطرنشان کرد: نکته آخر که باید به آن اشاره کنم دقت نظر دولت در انتخاب رئیس کل بانک مرکزی است. با توجه به این که در سالهای اخیر به کرات به سبب ابلاغ دستورالعمل ها و مصوبات مختلف ارزی، فعالان اقتصادی گرفتار سردرگمی گشته اند، انتظار می رود سکان نهاد پولی به فردی واگذار گردد که دغدغه تولید و صادرات را درک کند و بخش خصوصی را در تصمیم سازی های خود مشارکت دهد نه این که بدون دریافت نظر از بخش خصوصی، به صدور آیین نامه ها و دستورالعمل ها اقدام نماید و تبعات منفی آنرا فعالان اقتصادی متحمل شوند.
حسن زاده اظهار داشت: اتاق ایران تلاش خواهد نمود در آینده با دعوت از وزرا و رؤسای دستگاههای مسئول، دغدغه های بخش خصوصی را به سمع و نظر مسؤلان برساند و دیدگاه های دولت و بخش خصوصی با این گونه نشست ها و جلسات بیشتر از گذشته به هم نزدیک شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب