تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره جنگ تحمیلی 12 روزه و بعد از آن
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت، ضمن اشاره به تاب آوری زیرساخت های تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پساجنگ اطلاع داد.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، بنا بر اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، سید محمدصادق قنادزاده با اعلان اینکه سطح تهاجم بیشتر در عرصه هوایی بود و کمترین اختلال و چالش متوجه زیرساخت های دریایی، ریلی و جاده ای شد، اظهار داشت: تجارت خارجی در جنگ ۱۲ روزه متوقف نشد، چونکه یک درصد از تجارت ایران از مسیر هوایی انجام می شود؛ در این دوره گمرکات کشور فعال بودند اما زمانی که تنش اتفاق می افتد میزان احتیاط ها و ریسک ها بالاتر می رود بدین جهت طبیعی است که شاهد کاهش مبادلات تجاری باشیم. اما حالا نمی توان قضاوت قطعی کرد که چه حجم در دوره جنگ اخیر کاهش تجارت داشتیم و انگار در این ماه شاهد کاهش حجم کوچکی از تجارت باشیم.
وی در جواب این پرسش که تاب آوری زیرساخت ها در وضعیت جنگی را به چه صورت ارزیابی می کنید؟ اظهار داشت: ایران بالاتر از ۴ دهه با انواع تحریم های ظالمانه دست و پنجه نرم می کند و به عبارتی در طول این مدت جایگزین ها و جانشین های مختلفی در عرصه تجارت را تجربه و تمرین کردیم بدین جهت تاب آوری جریان اقتصاد و تجارت شکل گرفته است؛ جلسات مختلفی در وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل و برای تامین ارز کالای اساسی برای یک دوره بلندمدت، اقدامات فوریتی درنظر گرفته شد.
این مقام مسئول با تأکید بر این که تسهیل گری در پروسه گمرکی و ترخیص کالا در طول این مدت شتاب بیشتری گرفت، افزود: در طول این مدت کالا با سرعت بیشتری وارد و معطلی کالا در گمرکات کمتر شد؛ ما باید در این زمان به این مهم بیاندیشیم که اگر تنش در مدت زمان طولانی مدت تری تکرار شود چه باید کنیم؟ باید مجموعه اقداماتی صورت گیرد و سازمان توسعه تجارت ایران، یک گزارش مفصل و کاملی از راه حل ها در ۸ سرفصل به وزیر صمت ارایه کرده است. همین طور بسته راه حل ها در دوره صلح تدوین شده است و برای تنش های احتمالی در آینده نیز پیشنهاداتی داده ایم تا میزان تاب آوری و ریسک کنترل شود.
وی با اشاره به همراهی مردم و بخش خصوصی، اشاره کرد: صنعت به ویژه در عرصه تولید کالاهای اساسی، دارو، سلامت، صنایع غذایی تولید را متوقف نکرد بلکه با پایداری تولید ظرفیت را نیز افزایش داد شاید و یکی از دلایلی که توانستیم بحران تامین کالای اساسی را به سلامت عبور دهیم این بود که در کنار تامین ذخایر راهبردی، مجموعه تولید و فرآوری داخلی کار خودرا انجام دادند.
منبع: oilna.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب