نماینده اسفراین در مجلس:

سیمای آب خراسان شمالی باید تدوین شود

سیمای آب خراسان شمالی باید تدوین شود خبرگزاری نفت و گاز: بجنورد- نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی خواهان انجام مطالعات لازم برای تدوین سیمای آب استان در بخش كشاورزی شد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایرنا هادی قوامی روز پنجشنبه در چهارمین هم اندیشی مدیران بخش كشاورزی خراسان شمالی با نمایندگان استان در مجلس تصریح كرد: باید در این قالب وضعیت امور اراضی، مراتع، اراضی در چرخه تولید، زمین های دیم، آبی، میزان بارش، تغییرات درجه حرارت، وضعیت منابع آبی و سایر موارد مورد مطالعه قرار گیرد.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس بر شتاب دادن به روند اجرایی سامانه های آبیاری نوین در استان تصریح كرد و اظهار داشت: اكنون كشاورزان برای استعلام ها فرایندی طولانی را طی می كنند كه این امر آنان را خسته می كند.
نماینده مردم اسفراین در مجلس خواهان رسیدگی به وضعیت هفت هزار و 100 هكتار زمین كشاورزی پایاب سد بیدواز این شهرستان شد و اظهار داشت: اجرای سد بیدواز هزینه های زیادی داشت كه علاوه بر آن طرح های انتقال آب هم انجام شده است.
قوامی اظهار داشت: یكهزار و 500 هكتار زمین در این منطقه برای كشاورزی در نظر گرفته شده بود كه تابحال یك هكتار آن هم استفاده نشده و سرمایه گذاری های این حوزه عملا منجر به بهره برداری نشد.
نماینده بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم و گرمه در مجلس هم اظهار داشت: بر مبنای برنامه ششم توسعه، دولت موظف شده میزان خودكفایی در محصولات اساسی كشاورزی را تا آخر این برنامه به 95 درصد برساند، اما این هدفگذاری محقق نشده است.
علی قربانی اضافه كرد: باید برنامه ششم توسعه، چراغ راهنما باشد و بر مبنای آن وضعیت كشور را در حوزه های مختلف بررسی و برای آینده هم برنامه ریزی نماییم.
وی با اشاره به اینكه باید طبق برنامه حركت نماییم، اظهار داشت: در اقدامات بی برنامه پیشرفتی حاصل نخواهد شد.
قربانی تصریح كرد: معادل 10 درصد ورودی صندوق توسعه برای حمایت كشاورزی در نظر گرفته شده بود اما تابحال در این خصوص اقدام درخوری انجام شده است.
وی با اشاره به اینكه 15 درصد منابع كلیه بانك ها باید در بخش كشاورزی هزینه شود، اضافه كرد: باید این موارد هم بررسی و مشخص شود كه آیا بانك ها در این خصوص به تكلیف خود عمل كرده اند.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: در كشور در زمینه های مختلف زیاد برنامه نوشته شده است اما متاسفانه این برنامه ها بعنوان چراغ حركت و راهنما قرار نمی گیرد.
قربانی با انتقاد از به هم ریختگی اقتصاد كشور اضافه كرد: هم اكنون در كشور نقدینگی كمی وجود ندارد اما به دلیل بی برنامگی، چنین وضعیتی پیش آمده است.
وی با اشاره به وام های اشتغال پایدار روستایی و عشایری اظهار داشت: این تسهیلات عموما با عجله و فشار و بدون عرضه آموزش های لازم به متقاضیان داده می شود كه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی هم اظهار داشت: در برنامه پنجم توسعه میزان بهره وری آب در این استان از 37 درصد به 42 درصد ارتقا یافته است.
عبدالله یوسفی با اشاره به اینكه عملكرد آبیاری در سال 96 به 44 درصد رسید، اضافه كرد: باید این عملكرد تا آخر برنامه ششم توسعه به 60 درصد افزایش یابد.
وی با اشاره به اینكه 30 هزار هكتار از اراضی كشاورزی خراسان شمالی به سامانه آبیاری تحت فشار تجهیز شده، اظهار داشت: در سال های اخیر در بحث زراعی و امور زیربنایی، تغییر سامانه آبیاری نوین و استفاده از روش های آبیاری قطره ای اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است.
وی تصریح كرد: امسال تعهد شده كه 6 هزار و 20 هكتار از كشتزارهای استان مجهز به سامانه آبیاری نوین شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینكه تا آخر برنامه ششم توسعه سطح آبیاری تحت فشار در این استان به 50 هزار هكتار خواهد رسید، اظهار داشت: برنامه افزایش تولید، ساخت كانال های پوششی آبیاری، احیا و مرمت قنوات، استخر ذخیره آب و تجهیز و نوسازی اراضی هم صورت خواهد گرفت.
یوسفی اضافه كرد: با عنایت به كاهش بارندگی و خشكسالی های چند ساله اخیر تنها چاره برون رفت از چالش كم آبی، افزایش بهره وری از منابع آب و خاك است و باید رفتار كشاورزی سنتی ما به روش نوین تغییر كند.
خراسان شمالی 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی دارد كه سالانه بیشتر از 2 میلیون و 500 هزار تن انواع محصول زراعی، باغی و دامی تولید می گردد.
3007/5132


1397/07/20
23:13:02
5.0 / 5
5040
تگهای خبر: تولید , سرمایه گذاری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز