حمله فرضی به سد دامغان بعلاوه تصاویر

حمله فرضی به سد دامغان بعلاوه تصاویر به گزارش خبرگزاری نفت و گاز فرماندار دامغان اظهار داشت: سد شهید شاهچراغی دامغان با ظرفیت 21 میلیون متر مكعب در سال، با وجود اینكه مشكلات كمبود آب در بخش كشاورزی و شرب دامغان را حل می كند اما در معرض تهدیدات و اختلالات امنیتی در حوزه آب و برق قرار دارد.


علی اصغر مجد، فرماندار دامغان در حاشیه برگزاری مانور چند منظوره اختلال در سامانه های آب و برق كه در سد شهید شاهچراغی دامغان برگزار شد، در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار نمود: این مانور با هدف آمادگی هر چه بیشتر جهت مقابله با تهدیدات در حوزه پدافند غیرعامل در این سد برگزار گردید و كلیه دستگاه های مرتبط، شامل صنعت آب و برق، نیروهای امدادی و امنیتی، اورژانس و... آمادگی خویش را برای مقابله با این بحران نشان دادند.
وی افزود: سد شهید شاهچراغی دامغان یكی از اصلی ترین منابع آب كشاورزی و شرب شهر دامغان است، اختلال در سامانه آب و برق این سد، آب آشامیدنی دامغان و تصفیه خانه دامغان را با مشكل جدی و اختلال مواجه خواهد كرد، با عنایت به این موضوع، این مانور در جهت حفاظت و آمادگی بیشتر از پیش دستگاه ها برگزار گردید.
فرماندار دامغان خاطرنشان كرد: در این مانور سناریویی با مبحث حمله افراد ناشناس به اتاق ژنراتور و برق در محدوده سد و تخریب سامانه آب و برق و از كار انداختن ژنراتور تهیه شد و به محض اطلاع حراست و نگهبان سد به نیروهای امنیتی، كلیه دستگاه های اجرایی برای مقابله با بحران و رفع مشكلات احتمالی وارد میدان شدند و اختلال بوجود آمده در سامانه های آب و برق برطرف شد و جلسات مدیریت بحران در محل سد دامغان برگزار گردید.

مجد تصریح كرد: عملكرد كلیه دستگاه های مربوطه در مدیریت بحران و برگزاری این مانورمهم و عملیاتی خیلی خوب و سریع بود و به سرعت توانستند اختلال بوجود آمده در شبكه آب آشامیدنی دامغان و تصفیه خانه دامغان را برطرف كنند.
وی افزود: دو نكته مهم در این مانور برای ما خیلی مهم بود، اول واكنش سریع و حضور به موقع نیروهای امنیتی و دستگاه های مرتبط برای مقابله با بحران بود و دومین نكته تداوم و استمرار فعالیت اصلی سامانه های آب و برق كه مبتلا به اختلال شده بودند؛ در این مانور هم حضور و واكنش دستگاه ها بسیارمطلوب بود، و هم اینكه اختلال بوجود آمده در سامانه های آب و برق و ژنراتورها به سرعت بر طرف شد و از وقفه در فعالیت آن جلوگیری شد.

معاون بهره برداری و تأمین منابع آبی شركت آب منطقه ای سمنان با اشاره به اینكه ظرفیت سد مخزنی شهید شاهچراغی دامغان 21 میلیون مترمكعب در سال است، اظهار داشت: هم اكنون ذخیره حجم فعلی این سد كمتر از 10 میلیون مترمكعب است.
محمدرضا خاموشی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار نمود: ظرفیت اصلی سد دامغان سالانه 21 میلیون متر مكعب است و امكان تنظیم آب تا 30 میلیون متر مكعب در سال هم در این سد وجود دارد. از این میزان، 11 میلیون متر مكعب به كشاورزی، 4 میلیون متر مكعب به شرب و 3 میلیون متر مكعب به محیط زیست اختصاص پیدا كرده است.
معاون بهره برداری و تأمین منابع آبی شركت آب منطقه ای سمنان افزود: هم اكنون با عنایت به آورد كم رودخانه، خشكسالی و كاهش نزولات آسمانی و همینطور برداشت بی رویه و مصرف بی رویه در بالادست سد، حجم ذخیره در سد به كمتر از 10 میلیون متر مكعب است.

خاموشی افزود: از میزان ذخیره فعلی سد دامغان، بالغ بر 5 میلیون متر مكعب حجم مفید و آب سالم در سد است و حدود 4 میلیون مترمكعب از آنرا رسوبات ناشی از سیلاب ها و... تشكیل می دهد.
وی یكی از اشكالات مهم و اساسی در سد دامغان را نبود دریچه تخلیه تحتانی جهت تخلیه و خروج رسوبات ناشی از سیلاب عنوان نمود و اظهار داشت: آب سد دامغان از رودخانه دامغان رود یا نهر كبیر تأمین می گردد و در این منطقه سیلاب های متعددی به وقوع می پیوندد، این رسوبات پس از ورود به سد، به علت اینكه دریچه تخلیه تحتانی در زمان بهره برداری از سد وجود نداشته است، در سد باقی می ماند.

معاون بهره برداری و تأمین منابع آبی شركت آب منطقه ای سمنان افزود: با عنایت به ورود بیشتر از 4 میلیون مترمكعب رسوب به مخزن سد دامغان در دوره بهره برداری 12 ساله و مدفون شدن آبگیر سد در زیر رسوبات، شركت آب منطقه ای سمنان برای خروج از شرایط كنونی، مبادرت به انجام مطالعات علاج بخشی با هدف دست یافتن به راهكار جامعی برای مشكلات رسوب سد دامغان و خط تخلیه تحتانی كرده است.
خاموشی خاطرنشان كرد: دریچه تخلیه تحتانی برای این است كه در زمان وقوع سیلاب، آب كدر و به اصطلاح رسوبات از مخزن اصلی تخلیه شود و آب سالم باقی بماند، در همین راستا در مسافرت اخیر رئیس جمهور به استان سمنان 14 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح اختصاص پیدا كرد و در موافقت نامه های سال 98 و 99 این بودجه تخصیص پیدا خواهد نمود.
وی اظهار نمود: كل اعتبار مورد نیاز برای اصلاح دریچه تخلیه تحتانی و انجام مطالعات علاج بخشی سد دامغان بالغ بر 23 میلیارد تومان است كه امیدواریم از منابع استانی و ملی تأمین شود.







1397/09/26
13:52:30
5.0 / 5
4409
تگهای خبر: برق , عملیات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز