فناوری خلاء سرریز دانش هسته ای در صنایع دیگر كشور
خبرگزاری نفت و گاز: فناوری خلاء یكی از فناوری های ˮسطح بالا ˮ (High-tech) و حیاتی در حوزه های مختلف فعالیت های سازمان انرژی اتمی از قبیل چرخه سوخت هسته ای، گداخت هسته ای، شتابگرها، لیزر، فتونیك و پلاسما است كه روز 20 فروردین در سیزدهمین سالروز ملی شدن فن آوری هسته ای از آن رونمایی گردید.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، با عنایت به توانمندی علمی، فنی و ظرفیت های تجربی و عملیاتی كه در طول سال ها در زیر مجموعه های سازمان انرژی اتمی به دست آمده است و باز با عنایت به نیاز بالفعل، سازمان انرژی اتمی ایران مبادرت به راه اندازی فاز اول مركز ملی فناوری خلاء كرد.
افتتاح این مركز گامی بلند در امتداد تبدیل شدن ایران به كشوری توسعه یافته در حوزه فن آوری خلاء و قرار گرفتن در میان ۱۰ كشور برتر دارای این فن آوری با دارا بودن زیر ساخت های بومی و پیشرفته و منابع انسانی متخصص و خبره در این عرصه، تولید ارزش افزوده اقتصادی حاصل از این فن آوری با نگاه صادرات غیر نفتی و دارا بودن توان رقابت در سطح جهان در این فناوری خواهد بود.
كار ساخت این مركز در سایت شهید علیمحمدی (فردو) شهریور ۱۳۹۷ آغاز و ظرف شش ماه در فضایی با زیربنای ۱۵۰۰ متر مربع راه اندازی شده كه شامل آزمایشگاه های كالیبراسیون و پوشش دهی تحت خلأ است و در فرآیندهای هسته ای كاربردهای مهمی دارد.
هدف از تأسیس این مركز، ایجاد زیرساخت های لازم و ضروری به منظور توسعه فن آوری خلاء و تحقیق، طراحی، ساخت، صحه گذاری و تولید تجهیزات در رابطه با حوزه خلاء، صرفه جویی ارزی حاصل از تولید در داخل كشور و رفع وابستگی قطعات و تجهیزات حساس در حوزه خلاء، كسب اطمینان از عملكرد پایدار و عمر مفید تجهیزات خلاء (با توجه به امكان خرابكاری های صنعتی در تجهیزات وارداتی) است.
هم چنین خدمات قابل نمایش در زمینه های حوزه فناوری خلاء شامل كالیبراسیون اولیه و ثانویه و تحقیق و توسعه در حوزه فشارهای كاری فن آوری خلاء تا خلاءهای بسیار بالا، خدمات فنی و تخصصی و آموزشی، راه اندازی خطوط تولید تجهیزات حوزه خلاء است. این خدمات نه تنها در داخل سازمان انرژی اتمی بلكه به سایر صنایع حساس كشور نظیر هوافضا، نفت و گاز و … قابل نمایش خواهد بود.
به عبارتی این مركز قسمتی از سرریز دانش هسته ای است كه از طرف سازمان انرژی اتمی در اختیار سایر نهادها و سازمان های كشور قرار می گیرد.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، این مركز در بخش های ساختمان و فضای پشتیبان، ساخت و راه اندازی ست آپ های تست شیرهای DN-16 و DN-25، ساخت و راه اندازی ست آپ های تست پمپ های خلأ روتاری و روتس، طراحی، ساخت و راه اندازی آزمایشی خط تولید فشارسنج های خازنی مورد نیاز در صنعت غنی سازی در روز ۲۰ فروردین سال جاری افتتاح شده است.
شایان ذكر است در امتداد تدوین دانش فنی راه اندازی خطوط تولید فشارسنج ها و تولید شیرآلات خلاء از فازهای مهندسی تا تولید انبوه و ست آپ های تست عملكردی كه برای صحه گذاری برای موارد فوق مطابق استانداردهای بین المللی نیاز است، بالغ بر ۵۰۰ عنوان مدرك فنی تهیه و تدوین شده است.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب