ساخت ربات هایی برای پاكسازی مقره های برق در دانشگاه امیركبیر

ساخت ربات هایی برای پاكسازی مقره های برق در دانشگاه امیركبیر به گزارش خبرگزاری نفت و گاز محققان آزمایشگاه تحقیقاتی كنترل صنعتی و بهینه سازی دانشكده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیركبیر موفق به طراحی بازوی رباتی برای پاك سازی مقره های برق شدند كه با كاهش زمان خاموشی می تواند به صورت خودكار نسبت به رفع آلودگی های مقره ها اقدام نماید.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، دكتر امیرابوالفضل صورتگر، عضو هیات علمی دانشكده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیركبیر اظهار داشت: در سال های اخیر آلودگی مقره های خطوط انتقال برق فشار قوی، به معضل مهمی در شبكه انتقال برق كشور تبدیل گشته است؛ چونكه آلودگی مقره باعث رسانایی مقره ها در شرایط خاص می شود و باعث اتصال كوتاه و قطع برق در خطوط انتقال فشار قوی خواهد شد.

وی قطع برق گسترده در استان خوزستان در بهمن ماه سال ۱۳۹۵ را نمونه ای از این معضل دانست و افزود: آلودگی مقره های این استان به علت آلودگی های جوی منطقه بخصوص در استان های غربی و جنوبی كشور بوده است و این امر مشكلات فراوانی برای مردم و صدمات مالی فراوانی را به دنبال داشت.

صورتگر اظهار نمود: به منظور كاهش چالش های كشور در این زمینه در آزمایشگاه تحقیقاتی كنترل صنعتی و بهینه سازی دانشكده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیر كبیر، بعنوان قطب علمی كنترل و رباتیك كشور، مبادرت به طراحی، ساخت و تست بازوی "ربات تمیزكار" برای پاكسازی مقره های خطوط انتقال و فوق توزیع برق كردیم.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر با تاكید بر اینكه بازوی ربات ساخته شده می تواند به صورت خودكار مبادرت به پاكسازی مقره ها كند، تصریح كرد: كاهش زمان خاموشی خطوط جهت پاكسازی به علت افزایش سرعت پاكسازی مقره ها و افزایش قابل ملاحظه كیفیت و دقت پاكسازی (پاكسازی ۳۶۰ درجه ای سطوح فوقانی و تحتانی مقره) همچون مزایای سامانه ساخته شده در مقایسه با سایر روش های مرسوم مانند استفاده از "واتر جت" توسط هلیكوپتر یا توسط بالابرهای ویژه و پاكسازی دستی توسط تیم عملیاتی كارگری – تكنسین است.

وی كاهش قابل توجه هزینه ها در طولانی مدت را از دیگر مزایای این دستاورد علمی دانست و خاطرنشان كرد: ربات ساخته شده به صورت خودكار است و احتیاج به سرویس های ماشین آلات دیگر و نیروی انسانی فنی بسیار كاسته می شود.

این محقق، قابلیت پاكسازی بدون استفاده از مایع هادی، پاكسازی با كیفیت سطوح فوقانی و تحتانی بشقاب مقره، حركت اتوماتیك در طول زنجیر مقره، قابلیت كاربرد در هر طول زنجیر مقره، قابلیت ارزیابی پاكسازی، عدم احتیاج به باز كردن زنجیر مقره برای پاكسازی و نصب مجدد و امكان استفاده در هر شرایط آب و هوایی شامل دمای بالا (تا حدود ۶۰ درجه سانتی گراد) و یا سرما (تا حدود منهای ۴۰ درجه سانتی گراد) و شرایط رطوبت بالا و شرجی و شرایط جوی بد را از دیگر مزایای این ربات نام برد.

صورتگر با تاكید بر اینكه كاربرد این ربات باعث كاهش خطرات جانی برای تكنسین ها و كارگران خط انتقال می شود، خاطرنشان كرد: تابحال حمایت هایی از راه شركت برق منطقه ای غرب و دانشگاه صنعتی امیر كبیر عرضه شده است، ولی با عنایت به اینكه مشكل آلودگی مقره ها ادامه دارد و هر لحظه احتمال قطعی برق گسترده در مناطق غربی و جنوبی كشور به علت آلودگی های مقره وجود دارد، حمایت در جهت ایجاد خط تولید ربات پاكسازی مقره ضروری به نظر می آید.

عضو هیات علمی دانشگاه امیركبیر با اشاره به اینكه در این آزمایشگاه تابحال اقداماتی در جهت رفع مشكلات فنی در صنایع كشور اجرایی شده است، اضافه كرد: بعضی از تجهیزات ساخت این آزمایشگاه هم اكنون در صنایع نفت و پتروشیمی كشور با موفقیت نصب شده و در حال بهره برداری است.

به قول وی با همكاری اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان در این آزمایشگاه تابحال در حدود ۱۵ طرح اجرایی و در حدود ۱۱۰ مقاله علمی تحقیقاتی و ۵ اختراع تولید شده است.



1398/06/02
13:29:13
5.0 / 5
5468
تگهای خبر: ارزیابی , برق , تولید , سرویس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز