آیا چین مانع دسترسی به ۲ و نیم تریلیون دلار نفت و گاز می شود؟

آیا چین مانع دسترسی به ۲ و نیم تریلیون دلار نفت و گاز می شود؟ خبرگزاری نفت و گاز: آمریكا چین را به مداخله در عملیات حفاری نفت و گاز در سواحل ویتنام در آبهای مورد مناقشه دریای جنوب چین متهم كرده است كه نشان داده است هنوز راه طولانی تا ترمیم روابط جانبه وجود دارد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت خارجه آمریكا در اطلاعیه ای اظهار نمود: آمریكا از این كه چین به مداخله در فعالیتهای نفت و گاز در منطقه اقتصادی انحصاری ویتنام ادامه می دهد، به شدت نگران است.

چین اوایل ماه میلادی جاری یك كشتی مطالعاتی را همراه با اسكورت نظامی به منطقه مورد بحث اعزام كرده بود. در بیانیه وزارت خارجه آمریكا چنین اقدامی به منزله تشدید تلاشهای چینی برای مرعوب كردن مدعیان توسعه منابع در دریای جنوب چین توصیف شده است.

بخشهای زیادی از دریای جنوب چین مورد مناقشه میان چین و همسایگانش است. دادگاهی در لاهه در سال ۲۰۱۶ ضد ادعای چین و به نفع فیلیپین رای داد. با این وجود چین رای مذكور را نپذیرفته و این امر تنشها در منطقه را تشدید كرده است. در عوض چین به برنامه های خود كه بر مبنای آن، بخش اعظم این دریا آبهای چین به حساب می آید، ادامه داده است.

طبق اطلاعات سازمان زمین شناسی آمریكا از اواسط دهه ۹۰، دریای جنوب چین امكان دارد ذخایر نفت به میزان ۲۸ میلیارد بشكه داشته باشد. از آن زمان فناوری بهبود پیدا كرده و این رقم امكان دارد به میزان قابل توجهی افزایش پیدا كند. البته با قیمت پایین نفت یا بدون قیمت پایین نفت هر كسی می خواهد سهمی از این نفت داشته باشد و چین بزرگترین سهم را می خواهد.

آمریكا مدعی است اقدامات چین در این منطقه، مانع دسترسی همسایگان این كشور به ۲.۵ تریلیون دلار منابع نفت و گاز بكر شده است. بیانیه آمریكا به این اشاره كرده كه اقدامات مذكور مانع از این شده است كه شركتهای آمریكایی در بهره برداری از این ذخایر شركت نمایند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، هم اكنون شركت ONGC هند در بلوك ۱۳۶-۳ ویتنام به حفاری مشغول می باشد و در این بلوك با شركت روسنفت روسیه شریك است. طبق گزارشهای پیشین خبرگزاری اسپوتنیك به نقل از منابع آگاه ویتنامی، كشتی مطالعاتی كه به تازگی اعزام شد، سومین مورد مداخله چین در منطقه اقتصادی انحصاری مورد ادعای ویتنام بوده است.

از آنجا كه ONGC یك شركت دولتی است، رویداد اخیر طبعا برای روابط میان چین و هند هم جالب نیست. هند نسبت به چین وابستگی بیشتری به واردات نفت دارد و ازاین رو منابع دریای جنوب چین از اهمیت بالایی برای این كشور برخوردار می باشد.

اما در مورد روابط میان آمریكا و چین، بیانیه اخیر وزارت خارجه آمریكا تنها به تنشهای میان دو كشور اضافه می كند. هر گونه تغییر رفتار چین در دریای جنوب چین، شركتهای آمریكایی را تشویق خواهد نمود به فعالیتهای اكتشافی در این منطقه بپیوندند اما چنین احتمالی بعید است.




1398/06/03
15:09:42
5.0 / 5
4578
تگهای خبر: حفاری , عملیات , فناوری , گاز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز