مقصد اصلی صادرات نفت خاورمیانه تغییر نمود

مقصد اصلی صادرات نفت خاورمیانه تغییر نمود خبرگزاری نفت و گاز: تولیدكنندگان بزرگ خاورمیانه درپی افت تقاضای آسیا بعد از شیوع ویروس كرونا، قسمتی از صادرات نفت خودرا به غرب به خصوص پالایشگاه های اروپایی تغییر داده اند.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، چندین منبع مطلع به پلاتس گفتند: در ماه های آینده كه پالایشگاه های چینی نرخ تولیدشان را كم می كنند و از تامین كنندگان نفت اصلی خود خواهان دریافت حجم نفت كمتری شده اند نفت ترش بیشتری به اروپا جریان پیدا خواهدنمود. عمده این حجم نفت از عراق و عربستان سعودی خواهد بود.

معامله گر یك پالایشگر اروپایی اظهار داشت: نفت سبك بصره و نفت ترش بیشتری به اروپا خواهد آمد. آسیایی ها خرید چندانی نخواهند داشت. ما هم اكنون پیشنهادهای بسیاری دریافت كرده ایم. تقاضا در آسیا افت زیادی پیدا كرده و نفت بیشتری به اروپا می رسد.

عمده نفت خاورمیانه معمولا به چین و شرق می رود اما اروپا هم خریدار مهمی است. پالایشگاه ها در اروپا اغلب پیچیده بود و گریدهای نفتی سنگین و مدیوم ترش مانند اورال روسیه، نفت سبك بصره عراق، فورتیز انگلیس و عربین لایت عربستان سعودی را ترجیح می دهند.

شیوع ویروس كرونا تقاضای چینی ها برای نفت را ضعیف كرده و كاربران نهایی می گویند با كاهش فعالیت پالایشگاهی، خریدشان را كمتر كرده اند.

معامله گران اروپایی همین طور اعلام كردند كه با وجود انتظار برای افزایش قیمت فروش رسمی برخی از گریدهای نفتی خاورمیانه، این گریدها نسبت به اورال روسیه كه كیفیت مشابهی دارد، اقتصادی تر مانده اند. چرا باید پالایشگرها نفت اورال را كه ۵۰ سنت ارزان تر از نفت برنت است خریداری كنند وقتی كه می توانند نفت سبك بصره را كه پنج دلار ارزان تر است بخرند.

حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار بشكه در روز یا معادل ۱۰ تا ۱۵ درصد از صادرات نفت خام عربستان سعودی به اروپا می رود و كشورهای فرانسه، هلند، لهستان، یونان و اسپانیا هاب های كلیدی تقاضا هستند.

یك ترند مشابه در بین تولیدكنندگان آمریكای لاتین هم كه به تقاضای بازار چین متكی هستند، دیده می شود. فروشندگان نفت برزیل محموله هایی كه به مقصد چین بود را به اروپا یا نقاط دیگر در آمریكای لاتین تغییر داده اند.

بر اساس گزارش پلاتس، وزیر نفت و گاز عمان این اتفاق را پیش بینی و اظهار كرده بود انتظار دارد فروش نفت در صورت كندی اقتصادی چین به نقاط دیگر تغییر مسیر دهد. عمان كه بیشتر از ۹۰ درصد از فروش ماهانه اش به چین است، در بین صادركنندگان خاورمیانه ای، بیشترین ضرر را از از افت تقاضای این كشور می بیند.





منبع:

1398/11/22
00:37:09
5.0 / 5
4438
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز