سقوط ۱۲۶ میلیارد دلاری درآمد نفتی تولیدكنندگان خلیج فارس

سقوط ۱۲۶ میلیارد دلاری درآمد نفتی تولیدكنندگان خلیج فارس خبرگزاری نفت و گاز: موسسه فاینانس بین المللی (IIF) در گزارش جدیدی اعلام نمود كه شش كشور عضو شورای همكاری خلیج فارس به سبب ریزش قیمت نفت و شیوع ویروس كرونا در سال 2020 با بدترین ركود اقتصادی تابحال روبرو خواهند شد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، اقتصاد این گروه که شامل کشورهای عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، عمان، قطر و بحرین است، در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴.۴ درصد رشد منفی پیدا می کند و عمان با رشد اقتصادی منفی ۵.۳ درصد، بدترین عملکرد را در بین این شش کشور خواهد داشت.

در گزارش موسسه فاینانس بین المللی که اخیرا پخش شده، آمده است: اقتصاد این شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس که از شیوع کووید ۱۹ و سقوط قیمتهای نفت شوکه شده است، بدترین رکود تاریخ خودرا تجربه خواهند کرد.

عمق رکود اقتصادی در سال ۲۰۲۰ و احیای اقتصادی در سال ۲۰۲۱ تا حدود زیادی نامعلوم مانده است. با این وجود این موسسه مالی نسبت به صندوق بین المللی پول بدبینی بیشتری دارد. صندوق بین المللی پول در آوریل پیش بینی نمود که اقتصاد شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۲۰ به میزان ۲.۷ درصد رشد منفی خواهد داشت در صورتیکه در اکتبر رشد ۲.۵ درصدی را برآورد کرده بود.

تولید ناخالص داخلی نفتی

طبق گزارش موسسه فاینانس بین المللی، اقتصاد نفتی شورای همکاری خلیج فارس به سبب توافق کاهش تولید اوپک پلاس، بیشترین رشد منفی را خواهد داشت و در سال ۲۰۲۰ به میزان ۵.۳ درصد منقبض می شود. رشد در سال ۲۰۲۱ تحت تاثیر کاهش تدریجی محدودیت عرضه نفت و بهبود تدریجی فعالیت غیرنفتی بخش خصوصی ازسرگرفته خواهد شد.

گروه اوپک پلاس هم اکنون توافقی را با هدف تقویت قیمتها به اجرا گذاشته که برمبنای آن، تولید اعضای این گروه در ماه های مه و ژوئن به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود می شود. طبق توافق اولیه، محدودیت تولید نفت تا آوریل سال ۲۰۲۲ ادامه خواهد یافت.

اعضای اوپک پلاس مقرر است در ایام آینده درباره تمدید کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز بعد از ژوئن، یک کنفرانس مجازی برگزار کنند.

عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی که از اعضای اوپک هستند و عمان که عضو اوپک نیست در گروه اوپک پلاس حضور دارند.

قیمت نفت مورد نیاز تولیدکنندگان منطقه خلیج فارس

موسسه فاینانس بین المللی برآورد کرده که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به سبب کاهش هزینه ای که صورت داده اند، به قیمت نفت پایین تری برای متوازن کردن بودجه شان نیاز دارند.

در سال ۲۰۲۰ عربستان سعودی به قیمت ۷۵ دلار، عمان ۸۰ دلار و قطر ۵۴ دلار هر بشکه نفت برنت برای متوازن کردن بودجه خود احتیاج دارند.

بر اساس گزارش این موسسه مستقر در واشنگتن، کاهش قابل توجه هزینه عمومی در کشورهای منطقه خلیج فارس می تواند افت ناشی از صادرات کمتر نفت را کاملا جبران کند. با وجود کاهش هزینه ها در این منطقه، پیش بینی می شود کسری مالی شورای همکاری خلیج فارس از ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۹ به ۱۰.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش پیدا کند.

درآمد نفتی از دست رفته

انتظار می رود قیمت نفت برنت در بین مدت بین ۴۰ تا ۵۰ دلار بماند که بسیار پایین تر از قیمت مورد نیاز این کشورها برای متوازن کردن بودجه است. با پایین ماندن قیمت های نفت به مدت طولانی، کسری بودجه این کشور ها هم با وجود اصلاحات مالی انجام گرفته، همچنان بالا خواهد ماند.

پیش بینی می شود درآمد نفتی شورای همکاری خلیج فارس از ۳۲۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ به ۲۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ سقوط کند.

بر اساس گزارش پلاتس، موسسه فاینانس بین المللی اشاره کرد که عربستان سعودی، کویت، قطر و امارات متحده عربی با داراییهای ارزی خارجی بزرگی که دارند در مقایسه با بحرین و عمان در موقعیت بهتری برای وفق یافتن با کسری بودجه عظیم قرار دارند. در صورتیکه بحرین می تواند روی کمک همسایگانش در مقابل فشارهای خارجی حساب کند، عمان با افزایش حجم بدهی، لطمه پذیری فزاینده ای پیدا کرده است.





منبع:

1399/03/14
22:09:33
5.0 / 5
2751
تگهای خبر: اوپك , پخش , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز