بازار انرژی در هفته ای كه گذشت
رشد 17 درصدی بازار نفت جهانی در انتها سال 2017 میلادی
خبرگزاری نفت و گاز: تهران - ایرنا - بازار نفت در هفته پایانی سال جاری میلادی با 17 درصد رشد سالانه قیمت نفت رو به رو بود و قیمت شاخص بین المللی نفت برنت در انتها معاملات سال 2017 تحت تاثیر كاهش تولید اوپك و افزایش تقاضا از جانب چین، رشدی 17 درصدی را به ثبت رساند.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایرنا، شركت «آر. ان. اكسپلوریشن» یكی از شركت های تابعه روسنفت (شركت نفت و گاز روس) در هفته اخیر اعلام نمود كه می خواهد دفتری را به مدت یك سال ( از10 ژانویه 2018 تا10 ژانویه 2019) در تهران دایر كند.
روسنفت و شركت ملی نفت ایران، اوایل ماه نوامبر، نقشه راهی برای اجرای پروژه های راهبردی تولید نفت و گاز در ایران به امضا رساندند.
به گفته «ایگور سچین» رئیس روسنفت، این شركت و شركت ملی نفت ایران، ممكن است اجرای مشترك پروژه های تولید نفت و گاز را با سرمایه گذاری 30 میلیارد دلار و به حجم سالانه 55 میلیون تن نفت آغاز كنند.
**سرمایه گذاری اندونزی در ایران
سیامسو آلام، مدیر بخش بالادستی شركت دولتی نفت پرتامینای اندونزی هم در هفته ای كه گذشت اطلاع داد كه این شركت انتظار دارد آوریل سال آینده (اسفند 96 - فروردین97) بتواند به صورت نهایی، مجوز فعالیت در میدان منصوری ایران را به دست بیاورد.
به گفته آلام، این شركت دولتی می خواهد در سال 2018 میلادی 3 میلیارد و 324 میلیون دلار در بخش بالادستی صنعت نفت سرمایه گذاری كند كه با رشد 21. 16 درصدی نسبت به سال 2017 همراه خواهد شد.
این شركت در چارچوب برنامه كسب مالكیت میادین جدید روی ایران تمركز می كند.
شركت پرتامینا پیشتر به صورت رسمی پیشنهادی برای توسعه دو میدان نفتی ایران به نام های «آب تیمور و منصوری» ارائه نمود.
براساس برآوردها، این میادین دارای ذخایر نفت به حجم بیش از 5 میلیارد بشكه اند و انتظار می رود، روزانه حدود250 تا 300هزار بشكه نفت از میدان منصوری استخراج شود.
**كاهش 29 درصدی صدور نفت ایران به آسیا
واردات نفت خام خریداران اصلی نفت ایران در آسیا در ماه نوامبر (آبان - آذر) 29 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش پیدا كرد و به كمترین سطح از آوریل 2016 (فروردین - اردیبهشت 95) رسید.
آمارهای دولتی و اطلاعات به دست آمده از رهگیری كشتی ها در هفته اخیر نشان داد كه چین، هند، ژاپن و كره جنوبی كه در مجموع در ماه نوامبر سال 2016 یك میلیون و910 هزار بشكه از ایران نفت خام خریداری نموده بودند، ماه گذشته یك میلیون و 360 هزار بشكه از ایران نفت وارد كردند.
كاهش واردات نفت خام از ایران از جانب مشتریان آسیایی دور از انتظار نبود، زیرا بارگیری نفت از این كشور به مقصد كشورهای آسیایی در ماه اكتبر (مهر - آبان) به كمتر از 1 میلیون و 500 هزار بشكه در روز كاهش پیدا كرد.
قیمت نفت
قیمت شاخص بین المللی نفت برنت در انتها معاملات سال 2017 تحت تاثیر كاهش تولید اوپك و افزایش تقاضا از جانب چین، رشدی 17 درصدی را به ثبت رساند.
رشد تقاضا و كاهش میزان ذخایر نفتی باعث شد تا قیمت نفت خام «دبلیو تی آی» آمریكا در سال 2017 رشدی 12 درصدی داشته باشد و در روز پایانی معاملات امسال، برای نخستین بار از اواسط سال 2015 تاكنون، به بالای60 دلار برسد.
همچنین قیمت نفت شاخص برنت هم هفته اخیر به بالاترین میزان خود از سال 2015 میلادی رسید، اما به دنبال بازگشایی خط لوله های انتقال نفت دریای شمال و لیبی و همینطور رسیدن تولید نفت آمریكا به بالاترین میزان در 40 سال اخیر، قیمت آن دوباره كاهش پیدا كرد.
هیاتی از تحلیلگران رویترز هم پیش بینی كردند كه توافق كاهش تولید نفت اوپك افزون بر انتظار رشد چشمگیر تقاضای جهانی برای نفت، قیمت این كالا را در سال 2018 میلادی نزدیك به 60 دلار نگه دارد.
تحقیقی كه توسط 32 اقتصاددان و تحلیلگر انجام گرفت پیش بینی نمود كه قیمت نفت شاخص برنت دریای شمال در سال آینده میلادی به میانگین 59 دلار و 88 سنت برسد در حالی كه قیمت این كالا، در تحقیق انجام گرفته در ماه پیش، 58 دلار و 84 سنت بود.
جبار اللعیبی، وزیر نفت عراق با خوشبینی به سطح قیمت ها در سال آینده میلادی، انتظار دارد كه بازارهای جهانی نفت در سه ماه نخست 2018 میلادی به توازن برسد زیرا سطح ذخیره سازی های جهانی در حال كاهش و تقاضا در چین و هند رو به افزایش است.
** اختلالی در تولید و صادرات نفت ایران تولید نشده است
منابع كشتیرانی و صنعتی ایران اعلام نمودند كه ناآرامی های داخلی اخیر اختلالی در تولید و صادرات نفت این كشور تولید نكرده است و فقط اثار اعتراض ها در حد خیابان است.
ایران بعنوان سومین تولیدكننده بزرگ سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) روزانه حدود سه میلیون و 800 هزار بشكه نفت تولید می كند.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9186*2025
خبرنگار: هما همت خواه*ناشر: لیلا جودی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب