عضویت کامل ایران در کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره آثار تشعشعات هسته ای

عضویت کامل ایران در کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره آثار تشعشعات هسته ای ایران عضو دائم باشگاه علمی آثار تشعشعات هسته ای سازمان ملل شد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، جمهوری اسلامی ایران با وجود مخالفت رژیم صهیونیستی و سنگ اندازی های آمریکا، به عضویت دائم کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره آثار تشعشعات هسته ای (آنسکِر-UNSCEAR) درآمد.
طبق گزارش نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک، به دنبال چندین دور مذاکره فشرده بر سر پیش نویس قطعنامه ارائه شده از طرف استرالیا که در نهایت روز سه شنبه با اجماع آراء به تصویب کمیته ویژه سیاسی مجمع عمومی سازمان ملل رسید، جمهوری اسلامی ایران توانست جایگاه خودرا از وضعیت «ناظر» در این نهاد علمی برجسته بین المللی به «عضویت کامل» ارتقاء بخشد.
جمهوری اسلامی ایران تلاش خود برای عضویت در کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره آثار تشعشعات هسته ای را در سال ۲۰۱۱ شروع کرد و با وجود برخی مخالفت های جدی، در سال ۲۰۱۷ موفق به کسب «عضویت ناظر» این کمیته شد. از آن سال به بعد، دانشمندان کشورمان فعالانه در کارهای این نهاد علمی سازمان ملل مشارکت داشته اند.
بعد از طی دوره چهار ساله عضویت ناظر کشورمان در این کمیته، جمهوری اسلامی ایران امسال برای کسب «عضویت کامل» آن برنامه ریزی و کوشش کرد که در نتیجه رایزنی های فشرده دیپلماتیک و باوجود مخالفت های رژیم اسرائیل و سنگ اندازی های آمریکا، امروز موفق به کسب موافقت کمیته ویژه سیاسی مجمع عمومی سازمان ملل متحد با درخواست خود گردید.
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل بعد از تصویب عضویت کامل کشورمان در این نهاد برجسته علمی بین المللی طی سخنانی ضمن تقدیر از مصوب شدن عضویت کشورمان و اشاره بر افزایش کارآمدی و کارایی این نهاد بعد از عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران، بر همکاری با آنسکر و حمایت کامل از اقدامات آن در زمینه های فعالیت خود همچون در مباحث در رابطه با ایمنی هسته ای، مراقبت از سلامتی عمومی و محیط زیست از اثرات مخرب تشعشعات هسته ای تاکید نمود.
شایان ذکر است برمبنای قطعنامه مصوبه روز سه شنبه، علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، کشورهای نروژ، الجزایر و امارات متحده عربی نیز به عضویت این نهاد علمی سازمان ملل درآمدند. فعالیت ایران و این کشورها در کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره تأثیرات تشعشعات اتمی حدوداً یک ماه دیگر و بعد از تصویب نهائی عضویت آنها توسط مجمع عمومی سازمان ملل، که انتظار می رود بصورت اجماعی صورت گیرد، شروع خواهد شد.
این کمیته علمی در سال ۱۹۵۵ با هدف جمع آوری و ارزیابی اطلاعات در مورد آثار تشعشعات اتمی بر انسان و چگونگی مقابله با اثرات تشعشعات اتمی ایجاد شده، و عضویت در آن نیز تا حالا عمدتا منحصر به کشورهای بلوک غرب بوده است.
این کشورها نیز همیشه به بهانه های مختلف، همچون پایین بودن توانمندی علمی کشورهای درحال توسعه دراین زمینه، از عضویت ناظر و کامل آنها در این کمیته جلوگیری به عمل می آوردند. این در حالی بود که وقوع حوادث اتمی همچون در نیروگاه های چرنوبیل و فوکوشیما اهمیت این کمیته علمی را بیش از پیش برجسته ساخته و سبب افزایش تقاضای عضویت در آن شده بود.
هم اکنون آنسکر مرجع رسمی بین المللی در مورد سطوح و اثرات تشعشعات اتمی است و بدین جهت عضویت در این نهاد عالی رتبه بین المللی بسیار حائز اهمیت می باشد.
آنسکر در زمان تأسیس ۱۵ عضو داشت که بعداً ۱۲ کشور دیگر نیز به آنها اضافه شدند. هم اکنون ۲۷ کشور همچون استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، چین، فنلاند، فرانسه، آلمان، هند، کره جنوبی، ژاپن، لهستان، روسیه، اسپانیا، سوئد، انگلستان و آمریکا عضو دائم این کمیته هستند که با عضویت دائم ایران و سه کشور دیگر، تعداد اعضای کامل آن به ۳۱ عضو افزوده می شود.



1400/08/19
12:20:39
5.0 / 5
587
تگهای خبر: ارزیابی , نمایندگی , نیروگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز