خطیب زاده:

با هدف رفع تحریم ها عازم وین می شویم

با هدف رفع تحریم ها عازم وین می شویم به گزارش خبرگزاری نفت و گاز سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه امشب سفر آقای گروسی به تهران را داریم، اظهار داشت: همیشه تلاش شده رابطه ایران و آژانس روابطی فنی و در قالب پادمان باشد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، سعید خطیب زاده در نشست خبری امروزش ابراز امیدواری کرد که سفر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران مانند سفرهای قبلی، سفر سازنده ای باشد.
خطیب زاده همین طور اظهار داشت: تمرکز ما این است که گفت وگوهای وین جدی باشد و طرف های مقابل به خوبی می دانند که تمرکز ما بر رفع تحریم های یک جانبه و فراسرزمینی است که مقابل ایران اعمال شده است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اخبار انتشار یافته در مورد سفر یک هیئت اماراتی به ایران اظهار نمود: روابط ایران با کشور امارات به رغم تعدادی از پرونده های اختلافی که در سطح منطقه ای وجود دارد با یک فهم مشترک از سیاست حسن همسایگی در راه خوبی قرار دارد و مسیر همکاریهای دو کشور در بعد تجاری و اقتصادی در چند وقت اخیر به سطح قابل توجهی رسیده است و طبیعی است که متناظر این روابط تجاری، اقتصادی و دیپلماتیک رفت و آمدهای دیپلماتیک نیز لازم است و در این ارتباط اقدامات لازم در سطح انجام و طراحی است.
خطیب زاده در پاسخ سوالی در خصوص این که طبق تعدادی از گزارش ها ایران در ضمن مدت اخیر ۱۴۱ هزار مهاجر افغانی که بصورت غیرقانونی وارد ایران شده است را دیپورت کرده است و آیا سیاست ایران در مدت اخیر دیپورت این مهاجران غیرقانونی بوده است و آیا این اخبار تأیید است، گفت: من تاکید می کنم که ایران بعنوان یک کشور همسایه اهتمام کرده که میزبان خوبی برای جاماندگان و آوارگان کشور همسایه افغانستان باشد. ما هم اکنون میزبان چهار میلیون اتباع افغانی هستیم. تلاش ما این است که کشور همسایه مان افغانستان کشوری امن باشد. مأمنی امن برای مردم افغانستان باشد و این کشور توسط خود مردم این کشور رشد و توسعه پیدا کند و ما نیز در این پروسه به مردم افغانستان کمک نماییم. همانطور که پیش از این گفته ام ما در برهه های سخت هیچگاه مردم افغانستان را تنها نگذاشته ایم.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد این که بتازگی یکی از مقامات عراقی با یکی از شبکه های ماهواره ای رژیم صهیونیستی مصاحبه ای داشته و آیا این تأثیری بر روابط دو کشور ایران و عراق دارد و نگاه ایران به این مورد چیست، گفت: روابط ایران و عراق چند بعدی، چند لایه و راهبردی است. روابط ایران و عراق در ابعاد مختلف با درهم تنیدگی درحال حرکت به سمت جلو است و دو کشور تلاش می کنند به هم کمک کنند. ایران همیشه کوشیده که به برادران عراقی خود کمک نماید که در راه ثبات و صلح حرکت کنند و بعنوان یک کنشگر موثر در منطقه عمل کند.
خطیب زاده همین طور اضافه کرد: رژیم صهیونیستی همیشه هر کجا که رفته با خود بی ثباتی و ترور به همراه آورده است و تلاش می کند که این بی ثباتی را در هر منطقه ای که ورود پیدا می کند گسترش دهد. دوستان ما نظرات ما را در مورد این مسائل می دانند.
وی همین طور در پاسخ به سوال دیگری در مورد اخبار انتشار یافته در خصوص حمله به کنسولگری ایران در هامبورگ و پیگیری های وزارت خارجه در این حوزه با عنایت به این که گفته می شود پلیس آلمان در ابتدا دو رومانیایی را در این ارتباط دستگیر کرده ولی پس از مدت کوتاهی آنها را آزاد کرده است، افزود: ما تعرض به کنسولگری ایران در هامبورگ را محکوم کردیم و این تعرض محدودی بوده است. دولت آلمان بوسیله سفیر خود در تهران در جریان موضع و نگاه ایران قرار دارد و درحال پیگیری این مورد است.
وی ضمن اشاره به فراخواندن سفیر آلمان به وزارت خارجه به خاطر این مورد اظهار داشت: ما مراتب اعتراض خودرا به سفیر آلمان در تهران نسبت به این مورد اعلام کردیم و او نیز مواضع تهران را منتقل کرده است. تعرض محدود ولی مهمی است و این مورد نقض کنوانسیون وین است و با کمک دولت آلمان درحال پیگیری این مورد هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات هماهنگ کننده شورای امنیت کاخ سفید در بحرین در خصوص اینکه رویکرد آمریکا به بحران هسته ای ایران همچنان با فرض این است که ایران کشوری متخاصم باقی خواهد ماند، اظهار داشت: درباره اظهارات برخی مقامات آمریکایی در منطقه فکر می کنم صورت حساب گرانی را برای برخی کشورهای منطقه می فرستند و الا ارزش دیگری ندارد و احتمال دارد آمریکا باز هم به دنبال فروش سلاح های بیشتری در منطقه باشد.
وی در همین ارتباط افزود: به کشورهای منطقه نصیحت می نماییم که محل این چنین داد و ستدهایی نشوند، مردم این کشورها بیش از این پول هایی که خرج این صحبت ها می کنند، به آن پول ها مستحق هستند.
خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری در مورد اخبار انتشار یافته درباب تاسیس پایگاه نظامی مخفی چین در امارات خاطرنشان کرد: اخبار تأیید نشده نمی توانند مبنای اظهارنظرها قرار بگیرند.
این دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: روابط ایران و چین روابطی نزدیک و پر از رفت و آمدهای دیپلماتیک در سطوح مختلف است. هم، چین به سیاست ها، نگرانی ها و منافع ایران احترام گذاشته و هم ایران چنین کرده است. باید در همین چارچوب به روابط ایران و چین نگاه شود.
وی در پاسخ به همین سوال خاطرنشان کرد: آن چه بین چین و کشورهای حوزه خلیج فارس رخ می دهد، هم به ثبات و صلح منطقه کمک می نماید و ما نیز استقبال و همین طور کمک می نماییم که در فرمت های چندجانبه این گفت وگوها و مراودات ادامه پیدا کند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه گفت وگوی خود در پاسخ به سوالی در ارتباط با تعدادی از کوشش های صورت گرفته در خصوص این که سوریه به اتحادیه عرب بازگردد و این که روسیه درحال انجام اقداماتی در این حوزه است، تصریح کرد: سوریه یکی از کنش گران مهم و غیر قابل حذف در جهان عرب همچون از در سازمان های منطقه ای و سازمان هایی در زمینه کشورهای عربی مثل اتحادیه عرب است.
وی افزود: در مقطعی تعدادی از کشورها تلاش کردند که با فشار سوریه را از این اتحادیه حذف نمایند و مسیری که در ضمن چند وقت اخیر طی شده بیان کننده این است که به نظر می آید که این کشورها به این نتیجه رسیده اند که سوریه قابل حذف نیست و به نفعشان نیست که چنین اتفاقی در مورد سوریه رخ بدهد.
وی افزود: روسیه و ایران از این مورد استقبال کرده و آنرا اقدامی در راه درست می دانند.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در مورد اظهارات دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در خصوص این که گفت وگوهای وین بدون حضور کشورهای خلیج فارس و منطقه به نتیجه نمی رسد، گفت: من این اظهارات را ندیده ام ولی مواضع ما کاملا روشن است و پیش از این نیز در مورد آن توضیح داده ایم. آنچه که در وین انجام می شود. تمرکز بر رفع تحریم هایی است که بصورت یکجانبه، فراسرزمینی، ظالمانه و غیر قانونی ضد ایران اعمال شده است.
خطیب زاده افزود: دستور کار ما در مذاکرات وین روشن است، در مورد منطقه نیز دستور کار ما روشن است، ما در مورد مسائل منطقه با کشورهای منطقه بصورت دو جانبه مستقیم و یا چند جانبه صحبت می نماییم و درباب رفع تحریم های ظالمانه نیز با طرف هایی صحبت می نماییم که یا مسبب این تحریم ها هستند یا در قالب های قانونی مسئولیتی در این حوزه دارند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نشست پیش روی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و این که اگر در این شورا اقدام و یا تصمیم منفی مقابل ایران گرفته شود. تاثیر آن بر مذاکرات وین چیست؟ اظهار نمود: همانطور که پیش از این گفته ام ما امشب سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را داریم، همیشه تلاش شده که روابط ایران و آژانس فنی و در چهارچوب پادمان، اساسنامه و رویه های آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد و امیدواریم این سفر نیز مانند سفرهای قبلی سفر سازنده ای باشد.
خطیب زاده با تکیه بر این که ما همیشه به آژانس سفارش کرده ایم که در راه همکاریهای فنی باقی بماند و اجازه ندهد تعدادی از کشورها، اهداف و اغراض سیاسی خودرا به نام آژانس جلو ببرند، اظهار داشت: ما در چهارچوب تحولات و برمبنای شرایط تصمیمات لازم را اتخاذ می نماییم.
وی همین طور در پاسخ به سوال دیگری در مورد اهداف سفر گروسی به تهران و تعدادی از مسائلی که در این ارتباط مطرح گردیده است، گفت: من هفته پیش نیز در مورد این سفر اطلاع رسانی کردم. این سفر تاریخش از قبل مطرح شده بود، از جانب ایران دستور کار مشخصی برای این سفر وجود دارد و طبیعی است که برای آژانس نیز چنین چیزی وجود داشته باشد.
وی افزود: مطالبی بین ایران و آژانس وجود دارد که ما همیشه اهتمام کرده ایم در چهارچوب مسائل فنی آنرا حل نماییم. از آژانس نیز خواسته ایم که در همین چارچوب کار را جلو ببرد و شما باید دقت داشته باشید که هیچ سفر دیپلماتیکی صورت نمی گیرد مگر این که دستور کار مشخصی داشته باشد.
خطیب زاده افزود: آژانس بین المللی انرژی اتمی به خوبی می داند تمامی خرابکاری ها و اعمال تروریستی که توسط رژیم صهیونیستی در خاک ایران انجام شده است و متاسفانه با سکوت تعدادی از کشورهای مدعی نیز همراه بوده است تاثیر قابل توجهی بر تعدادی از ابعاد فنی گذاشته است و این مسائل بین ما و آژانس در چهارچوب خود پیگیری شده و می شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد مواضع تعدادی از مقامات اروپایی همچون فرانسه در مورد ایران و مذاکرات با عنایت به نزدیک شدن زمان برگزاری دور جدید مذاکرات وین تصریح کرد: به نظر می آید که تعدادی از کشورها با عنایت به نوع مواضع رسانه ای شان با نزدیک شدن به مذاکرات وین گرفتار اشتباهات محاسبه ای شدند و فکر می کنند که با ادعاهای رسانه ای می توانند جای مجرم و متهم را عوض کنند.
این دیپلمات ارشد کشورمان اظهار داشت: بهتر است همه متمرکز شویم بر این که گفت وگوهای وین جدی باشد و طرف های مقابل در مذاکرات به خوبی می دانند که تمرکز ما بر رفع تحریم های یکجانبه و فراسرزمینی است که مقابل ایران اعمال شده است.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر اخیر معاون نخست وزیر آذربایجان به ایران و انتشار تعدادی از اخبار در ارتباط با دیدار روسای جمهور ایران و آذربایجان در حاشیه جلسه سران اکو در کشور ترکمنستان تاکید کرد: سفر اخیر معاون نخست وزیر آذربایجان به ایران سفر قابل توجه و سازنده ای بود. ایشان ملاقات های فشرده ای با اعضای کابینه داشتند با آقای امیر عبداللهیان نیز ملاقات مفصلی داشتند. در جریان این دیدارها در مورد پروژه های زیادی بحث شد و انشاءالله روابط دو کشور پس از یک تنش ناخواسته و غیر لازم رسانه ای که با درایت و تدبیر دو طرف از آن عبور کرده ایم، با عنایت به طراحی هایی که شده وارد فاز جدیدی می شود و این سفر نیز در همین راستا بود. مبنای طرف آذربایجانی از این سفر پیگیری و اجرائی کردن تعدادی از پروژه هایی است که بین دو کشور در جریان است و ما همین مبنا را داشتیم.
وی افزود: خبرهای خوب دیگری نیز در مورد روابط دو کشور در راه می باشد. به زودی و طی چند هفته آینده سفرها و ملاقات هایی بین مقامات دو کشور در سطوح مختلف اتفاق خواهد افتاد.
وی همچنین در مورد دیدار روسای جمهور دو کشور در حاشیه جلسه اکو در عشق آباد ترکمنستان نیز اظهار داشت: طبیعی است که در حاشیه چنین اجلاس هایی سران کشورهای شرکت کننده بصورت دو جانبه دیدار و رایزنی داشته باشند و دیدار آقای الهام علی اف و آقای رئیسی نیز در همین چارچوب یک امر طبیعی است. البته باید در مورد جزییات این مسئله و مسائل در رابطه با آن شما از دفتر رییس جمهور پرسش کنید.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد تعدادی از اخبار انتشار یافته در رسانه های آمریکایی در خصوص احتمال توافق موقت بین ایران و طرف های مقابل در مذاکرات وین، گفت: من در مورد اظهارات مبهم و گمانه زنی رسانه ای موضعی نمی گیرم. آنچه که باید بر روی آن متمرکز شویم گفت وگوهای ما در وین است. ایران با اراده جدی بر رفع تحریم های ظالمانه ای که بر ضد ملت ایران اعمال شده با یک تیم کامل و برمبنای همین هدف عازم وین خواهد شد و امیدواریم که طرف های مقابل نیز بجای این شبهه افکنی های رسانه ای و عملیات های روانی که به زعم خودشان فکر می کنند با این اقدامات در زمان نزدیک شدن به مذاکرات وین شاید بتواند ماهی از آب های آلوده بگیرند بجای آن اهتمام کنند با اراده جدی و نیت خوب و در سایه توافق عملی و جامع الاطراف درباب رفع تحریم های ظالمانه ای که بر ضد مردم ایران اعمال کردند در مذاکرات وین حضور پیدا کنند و اگر این اراده جدی را نداشته باشند و یا بخواهند این اراده جدی را با نیت های غیر سازنده همراه کنند اساسا پاسخ ایران نیز متناسب با آن خواهد بود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات تعدادی از مقامات آمریکایی در خصوص این که در صورت شکست دیپلماسی و مذاکرات وین در مورد ایران برای دیگر گزینه ها نیز آماده هستیم، گفت: ما همه گزینه هایی که آنها داشتند را در کشوری مثل افغانستان مشاهده کردیم و خودشان نیز نتایج آنرا دیدند و فکر می کنم آنها وقتی این اظهارات را مطرح می کنند حتی خودشان نیز به آنچه که می گویند باور ندارند.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در این جلسه در پاسخ به سوالی در مورد سیاست ایران در قبال افغانستان و همین طور این که آیا ایران می خواهد طالبان را به رسمیت بشناسد یا نه؟ تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران درباب افغانستان و تحولات آن به دقت توسط سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان شده است و مواضع ما در این حوزه کاملا روشن است. ما تاکید بر این داریم که هیات حاکمه سرپرستی افغانستان بعنوان مسئول وضعیت مردم موظف است که تمام تلاش خودرا بکار ببرد که امنیت، صلح، ثبات و نیازهای اولیه مردم افغانستان را تامین کند و ایران نیز با همین رویکرد حفظ و صیانت از مردم افغانستان مراوداتی با همه طرف ها در افغانستان همچون هیات حاکمه سرپرستی افغانستان داشته است.
خطیب زاده به سفر هفته پیش کاظمی قومی نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان به کابل اشاره نمود و اظهار داشت: در این سفر نیز بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان به شمول همه گروه ها که بازتاب دهنده تنوع قومیتی و جمعیتی افغانستان باشد تاکید شد.
خطیب زاده اضافه کرد: افغانستان بخش جدایی ناپذیر از صلح و امنیت در منطقه است و همه تلاش داریم که خواست و اراده مردم افغانستان برای آینده این کشور محقق شود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد ارسال کمک های بشردوستانه از طرف ایران به افغانستان در آستانه شیوع فصل سرما در این کشور و افزایش مهاجرت جاماندگان افغانستانی به ایران در این مقطع زمانی اظهار داشت: وزارت امور خارجه و تمامی دستگاههای ذیربط تمامی تلاش خودرا بکار برده اند که در این روزهای سخت در کنار مردم افغانستان باشند. در همین چارچوب محموله های انسانی و بشردوستانه از طرف ایران به شهرهای مختلف افغانستان ارسال شده است و با شروع فصل سرما و کمبود سوخت مردم افغانستان با مشکلات زیادی روبرو هستند و ما اهتمام کرده ایم که در چهارچوب منابع خود کمک هایی را به آنها داشته باشیم.
خطیب زاده همین طور با اشاره به اینکه وضعیت آوارگان و بی جا شدگان افغانستانی وضعیت نامطلوبی است تصریح کرد: ایران در طول چند دهه گذشته بیش از چهار میلیون از آوارگان و بی جا شدگان افغانستانی را میزبانی کرده است. بدون شک این وضعیت نمی تواند ادامه پیدا کند. خصوصاً با عدم مسئولیت پذیری و عدم همراهی نهادها و سازمان های بین المللی که در این حوزه مسئولیت دارند.
خطیب زاده تصریح کرد: ما تلاش می نماییم که مردم افغانستان در داخل افغانستان این کشور را بسازند و شرایط مناسبی داشته باشند.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در پاسخ به سوالی در مورد تعدادی از اخبار انتشار یافته در خصوص تضمین های ایران از آمریکا در مذاکرات وین، اضافه کرد: هم ما و هم 1+4 تضمین های عینی لازم نیاز داریم و بهتر است آمریکایی ها وقتی به وین می آیند متوجه باشند که این تضمین های عینی باید داده شود ابعاد این تضمین های عینی چیست؟ اظهار داشت: اجازه دهیم که در اتاق مذاکرات در مورد آن صحبت شود و گفت وگوها در مورد آن به مانند شش دور قبلی ادامه پیدا کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد مواضع ایران درباب افغانستان و طالبان و ادعای این خبرنگار که مواضع ایران در مورد این مسائل منافقانه و دوگانه است، تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد افغانستان کاملا روشن و صریح است.
وی خطاب به خبرنگار پرسش کننده اظهار داشت: خود هیات حاکمه سرپرستی افغانستان ادعاهایی که شما مطرح کردید را مطرح نکرده و شما چند قدم جلوتر از خود آنها اظهار موضع می کنید. همانطور که گفتم مواضع ما در مورد افغانستان کاملا روشن و صریح است. ما حدود چهار دهه است که میزبان چهار میلیون افغانستانی هستیم. خیلی از مردم افغانستان به خوبی می دانند که آنها کنار ما زندگی می کنند، درس می خوانند، من خود بواسطه ماموریت هایی که داشته ام سال ها در کشورهای اروپایی بوده ام و شما می دانید که مهاجران غیر قانونی در این کشورها در چه کمپ ها و شرایط شرم آوری نگهداری می شود و می دانید که چه برخوردهایی با آنها صورت می گیرد. حالا مرزهای اروپا را ببینید که وضعیت چگونه است. چرا کم خود بین هستید، آنچه که در ایران بعنوان میزبانی از برادران و خواهران افغانستانی اتفاق افتاده در تاریخ باقی خواهد ماند و آنها در کنار ما زندگی کرده اند.
وی افزود: آنچه که در مورد افغانستان می گوییم چارچوبی است برمبنای نگاه به آینده افغانستان. افغانستانی صلح و ثبات خواهد داشت که در آن دولتی فراگیر حاکم باشد که در برگیرنده تکثر جمعیتی و قومیتی این کشور باشد. این درسی است که تاریخ افغانستان به ما داده است و همه به شمول هیات حاکمه سرپرستی افغانستان آنرا می دانند. این خواست و اراده مردم افغانستان است که آینده این کشور را درست می کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگاران که حدود ۶۰ دقیقه به طول انجامید در مورد اظهارات یکی از مقامات آمریکایی در خصوص این که ایران به نقطه غیرقابل بازگشت در برجام برمی گردد، گفت: آقای ترامپ رفته ولی گویی کارخانه جعلیات و اخبار جعلی آمریکا تعطیل نشده است.
وی افزود: این که جمعی نمایشی راه بیاندازند و فکر کنند بر طبق آن می توانند یک روایت جعلی را به جهانیان قالب کنند یا این که فکر کنند با نزدیک شدن به گفت وگوهای وین می توانند یک جو روانی متفاوت را به وجود بیاورند این مورد هیچ کمکی به آنها نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: اگر آنها گرفتار فراموشی شده اند باید بدانند جهان فراموش نکرده است که این دولت واشنگتن بود که از برجام خارج شد و این دولت فعلی آمریکاست که همچنان سیاست شکست حداکثری ترامپ را ادامه می دهد. آنها همزمان که پیام های متناقضی را برای ما می فرستند تحریم ها را نیز ادامه می دهند.
خطیب زاده با اشاره به اینکه اینگونه تحریف روایت ها کمکی به آمریکا نمی کند، افزود: تنها چیزی که به آمریکا کمک می نماید این است که او مقصر وضع فعلی است. باید تحریم های ظالمانه و فراسرزمینی مقابل ایران را با دادن تضمین عینی بردارد و این تنها راهی است که می تواند به این کشور کمک نماید که در وین به یک توافق برسد.
وی تاکید کرد: اگر برجام برای ایران منافع مشخص و روشن اقتصادی و تجاری نداشته باشد اساسا طرف مقابل باید بداند این پنجره تا ابد برای آن باز نخواهد ماند کما این که قانون مجلس شورای اسلامی که اجرای آن برای دولت الزام آور است نیز همین را می گوید.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص این که با عنایت به بحران های اقتصادی در کشور آیا این احتمال وجود دارد که ایران برای پیشبرد در مذاکرات پیش شرط هایی را که اعلام نموده تعدیل کند، بردارد و نرمشی در این حوزه به خرج دهد، گفت: بارها گفته ام آنچه که ایران می گوید ورود جدی و با اراده در مذاکرات برای رفع تحریم ها است.
وی خطاب به خبرنگار پرسش کننده اظهار داشت: اجازه دهیم که روی این مورد متمرکز شویم و گزاره هایی را که بصورت مبهم مطرح می شود را مبنای قضاوت و پاسخ قرار ندهیم.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در ابتدای این جلسه سالروز تشکیل بسیج مستضعفان را تبریک گفت.
خطیب زاده همین طور در این جلسه همچون نشست های پیشین در ابتدای جلسه گزارشی از عملکرد وزارت خارجه در طول یک هفته گذشته ارائه داد.




منبع:

1400/09/01
16:31:54
5.0 / 5
582
تگهای خبر: انرژی , تحریم , سوخت , عملیات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز