كاخ سفید:

مطمئنیم احیای برجام فرصت اقتصادی چشم گیری برای روسیه ایجاد نخواهد کرد

مطمئنیم احیای برجام فرصت اقتصادی چشم گیری برای روسیه ایجاد نخواهد کرد خبرگزاری نفت و گاز: مشاور امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس خبری با گفتن اینکه هنوز برخی مسائل در مذاکرات وین باقی مانده اند، اصرار کرد که احیای برجام «فرصت اقتصادی چشم گیری» برای روسیه که یکی از کشورهای عضو توافق است و بتازگی مشمول تحریم های آمریکا شده است، ایجاد نخواهد کرد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از وبگاه کاخ سفید، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این پرسش که چه اطلاعات جدیدی از مذاکرات وین در امتداد احیای توافق هسته ای [برجام] وجود دارد و جو بایدن رییس جمهور آمریکا در مسافرت پیش رویش به بروکسل تا چه اندازه در دیدار با همتایانش به این مساله خواهد پرداخت، اظهار داشت: او فرصت این را خواهد داشت با شرکایمان در تروئیکای اروپا، یعنی آلمان، فرانسه و انگلیس [کشورهای اروپایی برجام] که هر سه عضو گروه 1+5 هستند، همین طور با اتحادیه اروپا که نقش مهمی در هماهنگ سازی 1+5 دارد، گفت و گو کند.
سالیوان اضافه کرد: اینکه اوضاع هم اکنون چگونه می باشد، این است که در ضمن چند هفته گذشته، پیشرفت کرده ایم. هنوز برخی مسائل باقی مانده اند. مشغول کار کردن روی این مسائل هستیم. مشخص نیست به نتیجه برسد یا نه، اما سخت در تلاشیم دیپلماسی را به جایی برسانیم که بتوانیم برنامه هسته ای ایران را باردیگر به داخل جعبه بازگردانیم.
مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا انجام شدن یک توافق در وین سبب خواهد شد پول بیشتر یا آزادی بیشتری جهت استفاده از پول در اختیار ایران قرار بگیرد و این در عوض مثل یک رگ حیاتی برای اقتصاد روسیه [با وجود تحریم های اعمال شده آمریکا مقابل آن] خواهد شد، بیان کرد: اول این که، روسیه هم علنی و هم غیرعلنی این پیشنهاد را بیان کرد که ایران باید به صورتی تماما از برنامه تحریم ها کنار گذاشته شود که هیچ یک از طرفین آنرا نپذیرفتند. بنابراین، تنها مسئله تحریم ها که در قالب برجام به روسیه مربوط است، به تحریم هایی مقابل ایران ربط دارد که [بدون آن ها] بتواند بطور مثال، با مقامات سازمان انرژی اتمی روسیه برای انتقال اورانیوم غنی شده شان به خارج از کشور، همکاری کنند.
وی در این راستا اضافه کرد: بنابراین، ما مطمئنیم اگر قرار باشد برمبنای اصل پایبندی در ازای پایبندی به برجام بازگردیم، سبب ایجاد فرصت اقتصادی شایان توجهی برای روسیه نخواهد شد و ما هر اقدام اجرائی لازمی برای اطمینان یافتن از این انجام خواهیم داد.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، اظهارات سالیوان در پی این مطرح می شود که با ایجاد تغییراتی در مناسبات سیاسی بین المللی در پی حمله روسیه به اوکراین و اعمال تحریم های اقتصادی توسط وزارت خزانه داری آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بر اشخاص و نهادهای روسی، دور هشتم مذاکرات وین برای احیای توافق هسته ای با پیچیدگی هایی مواجه و چند روز پیش، تا اطلاع ثانوی متوقف گردید.
این وقفه در حالی به دنبال تحولات اخیر پیش آمد که بگفته طرفین، پیشرفت های چشم گیری در آن به وجود آمده بود.
قسمتی از این تحولات، کشمکش هایی است که در روابط واشنگتن - مسکو در حوزه درخواست روسیه در خصوص دریافت ضمانت کتبی از آمریکا جهت مصون ماندن روابط اقتصادی-تجاری اش با ایران از تحریم ها به وجود آمده است. دولت آمریکا موضوع تحریم های روسیه را که در پی حمله آن به اوکراین اعمال شده اند به روند مذاکرات وین بی ربط دانسته و با هرگونه صدور معافیت یا ارائه تصمین دراین زمینه، مخالفت کرد.
در این راستا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدتی قبل با اشاره به این که واشنگتن شراکت مسکو در پروژه های هسته ای ایران ذیل برجام را تحریم نخواهد کرد، ادعا نمود که این کشور به روسیه اجازه نخواهد داد از توافق هسته ای بعنوان راه گریزی از تحریم های در رابطه با اوکراین استفاده نماید.
مدتی پیش، جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری در پی این وقفه به وجود آمده در مذاکرات، درباره تعامل آمریکا با روسیه در حوزه توافق هسته ای، اظهار داشت: آمریکا به تعامل با روسیه در مذاکرات وین ادامه می دهد و نمی خواهد این مسئله را به تحریم هایی که به خاطر حمله به اوکراین بر روسیه اعمال شده اند، ربط بدهد.
ساکی در این راستا بیان کرد: تیم ما به همکاری با شرکایمان در توافق [هسته ای] ایران، همچون روسیه، ادامه می دهد. ما بر این عقیده ایم که روسیه منافع مشترکی در حوزه ممانعت از دست یابی ایران به یک سلاح هسته ای دارد.




منبع:

1401/01/07
21:38:45
5.0 / 5
523
تگهای خبر: انرژی , تحریم , مشاور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز