تحریم های غرب چه بر سر نفت روسیه آورد؟

تحریم های غرب چه بر سر نفت روسیه آورد؟ خبرگزاری نفت و گاز: صنعت نفت روسیه که از نظر اقتصادی اهمیت بالایی دارد، با فاصله گرفتن خریداران غربی، گرفتار لطمه شده است.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، صنعت نفت روسیه که منبع مهم درآمدهای بودجه است، به دنبال توقف خرید از جانب مشتریان غربی و با وجود تلاش روسیه برای جبران فروش از دست رفته در غرب، با فروش به بازارهای آسیایی نوظهور، علایم کندی را نشان داده است. آسیبهای ناشی از جنگ در اوکراین به تدریج بروز می کنند. ظرفیت ذخیره سازی نفت روسیه تکمیل شده و مسائل لجستیکی و زیرساخت مانع از آن شده که روسیه همه نفتی که دیگر در غرب خریداری ندارد را به چین و هند صادر کند. پالایشگاه های روسیه هم نرخ تولید را کاهش داده اند چونکه ذخایر فرآورده های نفتی اشباع شده و در نتیجه شرکت ها تولید نفتشان را کاهش داده اند.

این وضعیت در شرایطی روی می دهد که روسیه بعنوان عضو بزرگ پیمان اوپک پلاس در جهت تسهیل محدودیت عرضه این گروه، اجازه دارد تولیدش را هر ماه بیشتر از ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.

روسیه به دنبال افزایش قیمتهای نفت، درآمد زیادی از صادرات کسب می کند و نفت این کشور هنوز از جانب اتحادیه اروپا که حدود نیمی از صادرات نفت روسیه را قبل از جنگ در اوکراین دریافت می کرد، رسما بایکوت یا تحریم نشده است.

با این حال، بعد از حمله روسیه به همسایه خود، خیلی از خریداران اروپایی خرید نفت روسیه را متوقف کردند چونکه تمایلی نداشتند پولی که برای نفت این کشور پرداخت می کنند، برای تأمین هزینه جنگ در اوکراین استفاده گردد.

طبق برآورد آژانس بین المللی انرژی، درآمد حاصل از مالیات در ارتباط با نفت و گاز و تعرفه های صادرات، ۴۵ درصد از بودجه فدرال در ژانویه سال ۲۰۲۲ بود. مجموع درآمد صادراتی برای نفت خام و فرآورده های نفتی هم اکنون به حدود ۷۰۰ میلیون دلار در روز بالغ می شود.

در حالی که جریان پول به روسیه همچنان ادامه دارد، صنعت نفت این کشور نشانه های صدمه شدید را بروز داده که امکان دارد در ماههای آینده بدتر شود چونکه خریداران بیشتری خرید نفت خام و فرآورده های نفتی روسیه را متوقف کرده اند.

آمار هفته گذشته شرکت انرژی اینتلیجنس نشان داد در ۱۰ روز نخست آوریل، تولید نفت خام و میعانات روسیه به میانگین ۱۰.۳۶۵ میلیون بشکه در روز رسید. این رقم بیشتر از ۶۰۰ هزار بشکه در روز پایین متوسط ۱۰.۹۹۶ میلیون بشکه در روز تولید نفت و میعانات در مارس است.

بنا بر گزارش آژانس بین المللی انرژی، کاهش تولید و صادرات نفت روسیه ادامه دارد و افت تولید این کشور در آوریل پیشبینی می شود به ۱.۵ میلیون بشکه در روز می رسد چونکه پالایشگاه های روسی به کاهش تولید ادامه می دهند و خریداران بیشتری از خرید نفت روسیه خودداری می کنند در حالیکه ظرفیت ذخایر روسیه پر شده است. از ماه مه به بعد، حدود سه میلیون بشکه در روز تولید روسیه امکان دارد به علت تحریمهای بین المللی و تحریمهای خودخواسته از بازار حذف شود.

توربیورن تورن کوئیست، مدیرعامل شرکت گانوور اظهار داشت: اعتصاب خریداران سبب شده است پالایشگاه های روسیه تولیدشان را کاهش دهند. این به معنای آن است که نفت خام بیشتری باید به جای فرآورده های نفتی صادر شود و تصور می رود این امر ممکن نیست و به کاهش بیشتر تولید روسیه منجر می شود.

واگیت الکپروف، رئیس لوک اویل (دومین تولیدکننده بزرگ نفت روسیه) اواخر مارس در نامه ای به الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه نوشت: به علت تحریمها ضد روسیه، تحویل نفت کوره کاهش پیدا کرده و ذخایر این سوخت پر شده است. لوک اویل پیشنهاد کرد نفت کوره برای اجتناب از کمبود ظرفیت ذخیره سازی، به نیروگاهها منتقل شود.

سه منبع مطلع اوایل هفته گذشته به رویترز گفتند: پالایشگاه تایف در منطقه تاتارستان روسیه به علت انباشت ذخایر بیش از اندازه ظرفیت، تعطیل شده است.

به گفته تحلیل گران، روسیه که با اعتصاب خریداران روبرو شده است، ظرفیت ذخیره سازی کافی برای نفت خام و فرآورده های نفتی ندارد و این وضعیت به شکل غیرقابل اجتنابی به کاهش تولید نفت خام منجر خواهد شد.

هلگه آندره مارتینسن، تحلیلگر ارشد نفت در بانک سرمایه گذاری "دی ان بی مارکتس" هفته گذشته به روزنامه وال استریت ژورنال اعلام نمود این ریسک وجود دارد که روسیه بخشی از پتانسیل تولید را برای همیشه از دست دهد.

شرکت "ترانس نفت" که اپراتور خط لوله نفت روسیه است، به شرکتهای نفتی این کشور اعلام نمود که دریافت نفت را به علت پر شدن ظرفیت مخازنش محدود می کند که نشانه دیگری از دشواری روسیه برای فروش همه محموله های نفت می باشد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، پوتین مطمئن است که روسیه می تواند خریدارانی برای نفت خود در آسیا پیدا کند. خریداران در آسیا بخصوص چین و هند بخشی از نفت مطرود در غرب را خریداری می کنند اما لجستیک، نرخ بالای کرایه، ضمانت بانکی و موانع پرداخت مانع از آن می شود که خریداران علاقمند در آسیا همه نفت روسیه که معمولاً به بازار اروپایی می رفت را خریداری کنند.





منبع:

1401/01/28
22:39:54
5.0 / 5
629
تگهای خبر: انرژی , اوپك , پالایشگاه , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز