سیلاب، رودخانه های خوزستان را از بحران درآورد

سیلاب، رودخانه های خوزستان را از بحران درآورد به گزارش خبرگزاری نفت و گاز معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، با اشاره به اینكه وقوع سیلاب، پنج رودخانه اصلی استان را از بحران خارج كرد، اظهار داشت: طغیان رودخانه جراحی در شادگان و رودخانه زهره در هندیجان تعدادی از روستاهای این منطقه را در محاصره آب قرار داده است.


حمیدرضا لشكری روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا بیان كرد: طغیان رودخانه زهره روستاهای چم خلف عیسی از هندیجان و طغیان رودخانه جراحی روستاهای نهر بن عربید، نهر شاوی، نهر مسیر و دهستان آبشار نهر را در معرض سیلاب قرار داده است.
به گفته وی، سیلاب روستاها را محاصره كرده اما به جز یكی دو مورد به منازل اهالی نفوذ نكرده و خسارت های ناشی از سیلاب در مناطق عشایری این دوشهرستان بوده است.
لشكری افزود: قبل از این با طغیان رودخانه جراحی احتمال وقوع سیلاب در رامشیر و ماهشهر وجود داشت، اما سد رامشیر سیلاب را در این محدوده كنترل كرد و شاهد وقوع آن در پایین دست حوضه شادگان بودیم.
وی بزرگی این سیلاب را در پنج سال قبل در حوضه جراحی بی سابقه دانست و اضافه كرد: حداكثر دبی سیلاب به 2 هزار و 486 مترمكعب برثانیه بوده كه با كنترل آن توسط سد رامشیر، به دبی متوسط 494 مترمكعب بر ثانیه رسید.
معاون سازمان آب و برق خوزستان همینطور اظهار داشت: بارندگی روزهای اخیر سبب بالا آمدن آب پنج رودخانه اصلی خوزستان شده كه این مساله سبب خارج شدن این رودخانه ها از بحران شده است.
وی با اشاره به بیشتر از یك دهه خشكسالی در خوزستان اضافه كرد: با این سیلاب، با اینكه هنوز همه رودخانه ها به حالت طبیعی بازنگشته اند اما از بحران گذر كردیم به صورتی كه حالا وضعیت رودخانه دز مطلوب و كرخه طبیعی گزارش شده است.
لشكری افزود: رودخانه های مارون - جراحی، كارون و زهره كه در سال های گذشته وضعیت بسیار نگران كننده داشته و با خشكسالی شدید روبه رو بودند هم با این سیلاب ها از بحران خارج شده اند.
وی اضافه كرد: سیلابی كه به این رودخانه ها وارد شده كنترل شده و در مخازن سدها ذخیره شده است.
خوزستان در سال آبی گذشته شدیدترین خشكسالی در نیم قرن اخیر را تجربه نمود. ذخایر سدهای استان در این مدت، 70 درصد كاهش و حجم آب رودخانه های این استان 63 درصد كاهش داشته است.
رودخانه مارون- جراحی نسبت به آمار بلندمدت 80 درصد كاهش، كارون بزرگ 65 درصد كاهش، رودخانه زهره با 97 درصد كاهش و رودخانه كرخه با 44 درصد كاهش روبه رو بوده اند.
در یك ماهه اخیر بارش های خوبی در خوزستان اتفاق افتاده است. هواشناسی خوزستان میانگین بارش در این استان را از ابتدای سال آبی جاری (یك مهر) تا پنجم آذر، 197 میلیمتر اعلام نموده كه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته كه 35.2 میلیمتر بود، 161.8 میلیمتر افزایش نشان داده است.
9754/ 6037


1397/09/07
21:17:10
5.0 / 5
4486
تگهای خبر: برق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز